Yoga är effektiv och skonsam träning för kropp och själ, och med I FORMs stora utbud av yogapass kan du hitta allt du behöver för att träna yoga och lära dig mer om yoga. Träna yoga online med I FORMs träningsvideor, guidas genom de vanligaste yogaövningarna, hitta yogaprogram för både nybörjare och vana yogautövare och få massor av inspiration och tips om yoga.

Yoga för nybörjare

Yogaprogram för nybörjare – de här programmen tränar styrka, balans och smidighet och pågår i ett tempo som alla kan vara med i. Du väljer själv om du vill träna 20, 30 eller 40 minuter.

Vad är yoga?

Yoga är en blandning av fysiska övningar och mentalt fokus. Yogan har utvecklats under årtusenden och det finns massor av olika riktningar och former. Du känner kanske till hatha-yoga, yin-yoga, astanga-yoga, hot yoga eller någon annan typ.

Alla former av yoga har ett gemensamt mål – att skapa balans mellan kropp och sinne.

Hitta den yogatyp som passar dig

Hitta den yogaform som passar dig

YOGA Hitta den yogaform som passar dig.

Solhälsningar

En solhälsning är en sammansättning av yogaövningar som utförs i ett svep utan pauser. Solhälsningar kan vara uppbyggda av olika övningar och därmed skiljer sig både nivå och intensitet från solhälsning till solhälsning. I FORM har flera olika solhälsningar på video, som du kan träna med.

Bli smidig och avstressad med yoga

Lider du av stelhet och spänningar i kroppen? Eller längtar du bara efter en lugn och fokus på dig själv? Då kan det vara dags att börja träna yoga.

Yoga är bra för kroppen och har en avstressande och avkopplande effekt. Yoga gör dig både smidig och stark ger dig lugn och minskar stress. Yoga kan dessutom ha en positiv inverkan på din sömn och din matsmältning.

Är du nybörjare så tänker du kanske "Vad är egentligen yoga?" och "Vad är yoga bra för?" Allt detta, och mer därtill, kan du få svar på i våra många artiklar om yoga här på sidan.

Prova våra program där du kan träna yoga online med I FORM:

Mycket nöje!

Kvinna tränar yoga utomhus

YOGA kan med fördel tränar utomhus, så du får frisk luft till hjärnan och ett skönt paus för kroppen.

Kan man komma i form med yoga?

JA! Du kan absolut komma i form med yoga, framförallt om du tränar poweryoga. Intensiteten är högre i power-yoga än i många andra yogaformer, och det är en blandning av klassiska yogaövningar och mer fysiskt krävande övningar som alla kan utföras i ett svep.

Är du ute efter en yogaform som kommer så nära ett gympass som möjligt, ska du välja poweryoga. Där tränar du din uthållighet och du blir ordentligt svettig.

Du hittar våra poweryogaprogram här nedanför.

Yoga för löpare

Oavsett om du tycker att löpning är det roligaste som finns eller kämpar för att överhuvudtaget komma ut i spåret kan dessa skräddarsydda yogaövningar ge dig en bättre löpupplevelse. Yogaövningarna är speciellt framtagna för löpare och du kommer att uppleva en lätthet i kroppen när du springer efter att du börjat med yogan. Säg farväl till stelhet och skador och bli en gladere löpare med yoga.

Vad är yoga bra för?
  • Din muskelmassa blir större
  • Stretchövningarna i yoga gör dig mjuk och smidig
  • Du får en bättre hållning
  • Yoga ger dig bättre fysisk balans
  • Yoga reducerar stress
  • Yoga förbättrar din sömn
  • Yoga stimulerar matsmältningen
  • Yoga ger dig energi
  • Yoga får dig att tänka klart

Här kan du läsa mer om vad yoga är bra för:
9 bra anledningar till att träna yoga

Kvinna tränar yoga

I FORMS YOGAUNIVERSUM bjuder på online yogaträning på video och massor av inspiration.

© Jakob Helbig
Läs mycket mer om yoga här