Hur behandlar man hälsporre? Omkring 1 av 10 drabbas av hälsporre någon gång i livet. Läs här hur du blir av med skadan så fort som möjligt.
Känn löparglädjen under hela vintern. Klicka här >> Få 4 nr av I FORM + Vinterlöpartights från Active Fit . ENDAST 149 kr + porto!
För dig som gillar att vistas ute i det fria. Klicka här >> Få 4 nr av I FORM + Active Fit friluftsjacka. ENDAST 149 kr + porto!
Mät enkelt ditt blodtryck hemifrån – och upptäck sjukdomar i tid. Klicka här >> Få 3 nr av I FORM + Digital blodtrycksmätare. ENDAST 99 kr + porto!
Alla dina favorittidningar digitalt Utforska 39 populära tidningar via mobilen, surfplattan eller datorn med WYPE. Testa 1 månad gratis >>
Hur behandlar man hälsporre? Omkring 1 av 10 drabbas av hälsporre någon gång i livet. Läs här hur du blir av med skadan så fort som möjligt.
Hur undviker jag ont i ländryggen? 90 procent av oss kommer någon gång att få ont i ländryggen, och smärtorna är också en vanlig orsak till att vi besöker läkare och sjukskriver oss. Oftast beror problemen på att vi inte använder ländryggen optimalt så att den blir stel och instabil. Men det kan du lyckligtvis råda bot på.
Så blir du av med nackspärr Nackspärr är ganska obehagligt. Lyckligtvis kan de här enkla knepen hjälpa dig att bli av med problemet.
Ischias-smärtor: fem saker du bör pröva innan du äter mer värktabletter Lider du av ryggont i den nedersta delen av ryggen eller vid ischias-nerven? Pröva i så fall på dessa fem råd innan du äter mer värktabletter.
Håll formen vid en ljumskskada En ljumskskada behöver inte betyda flera månader i soffan. Läs här hur du håller formen när du har drabbats av en skada i ljumsken.
Hur behandlar man en frusen axel? Känner du att det gör olidligt ont i axeln efter ett fall eller överbelastning? Då kan du ha drabbats av frusen axel. Läs här hur snabbt du kan bli av med skadan.
Så undviker du att få musarm Väldigt många sitter dagligen framför datorn. Det leder till att var tredje får musarm. Lyckligtvis kan de här träningsformerna stärka din handled och underarm och behandla din musarm.
Så tränar du med stukad fot En stukning behöver inte betyda att man måste ligga på soffan i flera veckor och komma i dålig form. Läs här hur du tränar trots skadan.
Så tränar du med diskbråck Ett diskbråck påverkar hur aktiv du kan vara, men när den värsta smärtan är borta mår ryggen faktiskt bra av träning. Därför har du goda möjligheter att hålla formen vid liv och bygga upp musklerna även om du är skadad.
Så håller du dig i form med en korsbandsskada Ett avslitet korsband är en av de vanligaste knäskadorna och det tar minst ett halvår innan du kan träna normalt igen. Men det går ändå att hålla resten av kroppen i form, medan du rehabtränar.
Så här behandlar du en benhinneinflammation När du går ut för hårt eller tränar på mycket hårda underlag kan du få smärtor i underbenet och i värsta fall benhinneinflammation. Tar du hand om den på rätt sätt kan du dock vara igång med löpningen igen inom några veckor.
Så undviker du blåsor Skor som skaver, svett, solljus eller hårt fysiskt arbete ... Det finns många orsaker till att du får blåsor. Men lyckligtvis kan du slippa blåsor med de här 4 enkla tipsen.
Spring dig till mindre ont i knäna Många tror att löpning ger onda knän och smärtor. Men nu visar en undersökning det motsatta.
Så behandlar du en muskelbristning En muskelbristning kan drabba dig nästan oavsett vilken träningsform du utövar, men är du löpare eller spelar fotboll är du extra utsatt. Behandlar du bara rätt direkt är du dock snart på benen igen.
Så undviker du ryggskott Ryggskott kan komma plötsligt. Lyckligtvis kan man med rätt behandling och rätt övningar snabbt bli frisk igen.
Så undviker du hälseneinflammation Många löpare drabbas av hälseneinflammation. Se här hur du undviker och lindrar smärtorna från skadan.
Så undviker du skador när du tränar till ett maraton Skador kan faktiskt sätta stopp för drömmen om att springa ett maraton. Men det finns en del du kan göra för att undvika skador. Se bara här!
Därför får vissa människor lättare blåmärken Blågröna märken är en återkommande gäst hos många av oss. Men för vissa människor kan även minsta lilla stöt lämna märken. Vi försöker hitta förklaringen till varför.
Så undviker du ischiassmärtor Gör det ont ner i benet och har du smärtor i rumpan och baklåret, så kan det vara din ischiasnerv som har kommit i kläm. Det är bra att gå till doktorn, men med massage och stretchövningar kan du själv lindra smärtorna och se till att de inte kommer tillbaka.
Så undviker du tennisarmbåge Säger armbågen ifrån när du skakar hand, lyfter vikter eller bär hem matkassar så ska du göra något åt det. En smärtande tennisarmbåge kan botas, och under tiden kan du förbränna kalorier och hålla formen igång bara genom att välja alternativ träning.
Så undviker du löparknä Några av de skador som löpare kämpar mest med är knäskador. Tar du inte signalerna på allvar kan det sluta med en månads paus, men stannar du upp i tid kan du behandla problemen själv – och även träna alternativt under tiden.
Så kommer du snabbt över en löparskada När du gör comeback i löpspåret efter en skada är det avgörande att du inte oroar dig över smärtor eller nya skador.
Hur stärker jag mina knän? Jag har sprungit i ett halvår och gillar det verkligen. Men jag känner att det är tufft för knäna. Finns det övningar för knäna som jag kan komplettera min löpning med?