Få förnyad energi med en god och hemmagjord smoothie, och boosta ditt intag av frukt och grönt. Här kan du hitta enkla recept på smoothies till din frukost, till suget efter träningen, eller när du är på språng.

Hur gör man en god smoothie?

Kanske tänker du att "smoothies är så besvärliga att göra". Men det är de inte.

Först och främst behöver du en smoothiemixer. Med den kan du enkelt mixa färgglada smoothies och dricka dem direkt från flaskan.

Sedan behöver du bestämma dig för vilka frukter och grönsaker du vill ha i din smoothie – du kan lägga i vad som helst. Töm fruktskålen! Övermogna bananer är perfekta i nästan alla smoothies.

Dessutom är det alltid en bra idé att ha något flytande i din smoothie, som gör den krämig. Det kan t ex vara juice, mjölk (komjölk, havremjölk, mandelmjölk osv), kvarg eller yoghurt.

Du kan också lägga i nötter, linfrön eller havregryn i din smoothie.

Hitta recept på nyttiga och goda smoothies
Behöver du hjälp att komma igång med att göra smoothies? Eller kanske inspiration för att testa nya smaker och smaksammansättningar? Då har du kommit till helt rätt ställe. Här har vi nämligen samlat alla våra goda smoothie-recept, som alla är fyllda med frukt och grönt!

smoothie-mixer

ENKLA SMOOTHIES Gör goda och nyttiga smoothies med smoothie-mixern från Nordic.

Kan man frysa en smoothie?

Du kan absolut frysa in en smoothie. Gör en stor portion av din favoritsmoothie och dela upp dem i olika flaskor eller påsar och lägg i frysen. Då kan du ta fram en när du blir sugen på en snabb smoothie i den hektiska vardagen. Du kan också skära frukt och grönt på förhand och fördela det i fryspåsar eller önskad portionsstorlek. Sedan kan du ta fram färdiga smoothieingredienser när du vill ha en nyttig smoothie. En vitaminrik smoothie till frukost är ett bra sätt att kickstarta dagen på. Det ger dig också ny energi när hungern kommer smygande under dagen.

Varför älskar I FORM smoothies?

Det finns många skäl till att I FORM älskar smoothies! Utöver att en smoothie smakar gott, så bjuder den smarriga drycken på massor av frukter och grönsaker.

Det är bra att äta mycket av det nyttiga och med en smoothie blir det enklare att få i sig frukt och grönt såväl morgon som middag och kväll.

Sida 1 / 2