Lär dig göra 7 enkla yogaövningar som slankar utan att du behöver svettas en enda droppe. © iStock

Bli slank med yoga

Yoga är slankande - trots att det varken ger hög puls eller ökad kaloriförbränning.

25 november 2016 av I FORM

Yoga gör dig slank

Man ska verkligen inte under­skatta yoga när det gäller att boosta en viktnedgång. Visst, du förbränner i de flesta fallen inte massor av kalorier på övningarna, men den indirekta effekten är minst lika viktig. Du kan nämligen äta helt rätt och träna sten­hårt, men om din kropp är stressad eller på annat sätt i obalans, så håller den kvar fett och vätska för att skydda sig själv, och då går du inte ner i vikt. Regelbunden yoga får kroppen att släppa på spänningarna och det gör förutsättningarna för en viktnedgång mycket bättre.

Se de goda effekterna som yoga har på viktnedgången i rutan nedan.

Yogans 4 positiva vikteffekter

  • Din stressnivå reduceras när du tränar yoga och det får kroppen att släppa fett och vätska som den annars håller kvar när den är stressad.
  • Matsmältningssystemet påverkas positivt och det gör att du kan gå ner i vikt och hålla vikten stabil när magen fungerar bra.
  • Tankarna lugnar ner sig och du blir mer redo så att du blir mer självmedveten. Det gör också att du bättre kan känna om du verkligen är hungrig.
  • Du får en bättre hållning, och när du rätar på dig kan du andas djupare och få mer syre till hjärnan. Det ger dig mer energi för projekt viktnedgång.

Med de här 7 enkla övningarna minskar du vätskebindning, säkrar att kroppen är balancerad och reducerar din stressnivå. Alla är faktorer som påverkar din vikt och alltså hjälper dig att bli av med överflödiga kilon.

Programmet kan användas varje dag och utövas för sig själv eller i samband med annan träning.

Anmäl dig I FORM Loppet direkt - KLICKA HÄR

Du hittar alla 7 yogaövningar här

I FORM rekommenderar

Om du drabbas av skador är det viktigt att både din träning och dina träningskläder är anpassade efter det. För hård belastning eller kläder som inte håller dig varm och torr, kan göra att skadan blossar upp igen i onödan.

Se därför till att vara klädd efter väder. Vid skador i knän, ljumske eller återkommande muskelbristningar är det en bra idé att skaffa ett par kompressionstights som kan ge stöd när du tränar.

De här funktionella vinterlöpartightsen från Active Fit säkerställer både optimal komfort och passform. Tightsen är en i varm vinterkvalitet som andas, och det är reflexer både bak och fram så att du syns i mörkret. Det svettransporterande materialet håller din kropp torr och vältempererad under träningen. Materialet är mycket behagligt och med platta sömmar som inte irriterar huden. Dessutom är modellen försedd med en praktisk nyckelficka, reflexer och resår i midjan. Just nu kan du få de ergonomiska tightsen tillsammans med 4 nummer av I FORM och spara över 600 kronor.

Ja tack, visa mig erbjudandet. 

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar