Fem tips som ökar fettförbränningen när du promenerar

Promenader är effektiva om man vill gå ned i vikt. Vi har valt ut de bästa tipsen som ökar fettförbränningen när man promenerar.

Promenader ger mängder av hälsovinster, men med några få, enkla tips kan promenaderna bli ännu bättre för dig och din hälsa. Det finns nämligen några saker du kan göra under promenaderna som sätter extra fart på fettförbränningen, och som hjälper dig att gå ned i vikt.

Använd armarna

Om du ser till att pendla med dina böjda armar i takt med att du går, så kommer du automatiskt att gå lite snabbare – och därmed förbränner du mer kalorier.

Ta kortare steg

Ett lätt sätt att öka tempot under promenaden är att ta kortare steg. Du kan t.ex. ta tid på hur länge det tar för dig att ta 100 steg – och därefter försöka att göra det fem sekunder snabbare. Upprepa det därefter några gånger.

Sätt upp ett mål

Sätt upp ett mål längre fram – exempelvis en vägskylt eller en avtagsväg. Öka tempot tills du når fram till ditt mål. Gör det med jämna mellanrum under din promenad.

Rulla med fötterna

Rulla fram med foten från hälen till tårna. Skjut ifrån med tårna som om det hade fastnat ett tuggummi under din sko. Det aktiverar musklerna i underbenet, och ju fler muskler som jobbar desto mer kalorier förbränns.

LÄS OCKSÅ: 10 fel du kanske gör när du promenerar

Håll dig rak

När kroppen är rak kan rumpan och ryggmusklerna jobba effektivare. Se därför till att ha rak rygg och axlarna och öronen i linje med höfterna.

Lycka till!