© Colourbox

Fem tips som ökar fettförbränningen när du promenerar

Promenader är effektiva om man vill gå ned i vikt. Vi har valt ut de bästa tipsen som ökar fettförbränningen när man promenerar.

30 augusti 2016 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen / Aktiv Träning

Promenader ger mängder av hälsovinster, men med några få, enkla tips kan promenaderna bli ännu bättre för dig och din hälsa. Det finns nämligen några saker du kan göra under promenaderna som sätter extra fart på fettförbränningen, och som hjälper dig att gå ned i vikt.

Använd armarna

Om du ser till att pendla med dina böjda armar i takt med att du går, så kommer du automatiskt att gå lite snabbare – och därmed förbränner du mer kalorier.

Ta kortare steg

Ett lätt sätt att öka tempot under promenaden är att ta kortare steg. Du kan t.ex. ta tid på hur länge det tar för dig att ta 100 steg – och därefter försöka att göra det fem sekunder snabbare. Upprepa det därefter några gånger.

Sätt upp ett mål

Sätt upp ett mål längre fram – exempelvis en vägskylt eller en avtagsväg. Öka tempot tills du når fram till ditt mål. Gör det med jämna mellanrum under din promenad.

Rulla med fötterna

Rulla fram med foten från hälen till tårna. Skjut ifrån med tårna som om det hade fastnat ett tuggummi under din sko. Det aktiverar musklerna i underbenet, och ju fler muskler som jobbar desto mer kalorier förbränns.

Håll dig rak

När kroppen är rak kan rumpan och ryggmusklerna jobba effektivare. Se därför till att ha rak rygg och axlarna och öronen i linje med höfterna.

Lycka till!

Träningskläder som passar till allt

Oavsett vilken träningstyp du är och oavsett om du gillar långa löpturer, högintensiva och svettiga träningspass eller en stilla yogastund, så passar det nya träningssetet från Active Fit perfekt. Du får ett par snygga, svarta tights med hög midja och bred linning, som håller magen på plats. Den matchande toppen är figursydd med lösare passform över magen, så att den inte sitter åt. Se fram emot att träna i ett set som sitter kvar där det ska oavsett om pulsen är på max eller om du vill varva ner. Din kropp kommer både att trivas och se bra ut.

ERBJUDANDE: Just nu får du det snygga träningssetet + 4 nummer av I FORM för endast 149 kr + 49,50 i porto (totalt 198,50 kr).

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar