Lone gick till och från jobbet: “Jag har kommit i bättre form”

1 miljon steg. Så många har Lone gått i sina träningsskor medan hon promenerat till och från jobbet och ute i naturen. Hon har ökat välbefinnandet och minskat antalet centimeter i midjan, men hade hoppats på en ännu större viktminskning.

Lone har använt promenader som transport i 10 veckor för att uppnå viktminskning.

GÅ SOM TRANSPORT – Lone ratade cykel, buss och tåg och promenerade till jobbet.

© Thomas Dahl

Lone har tidigare sprungit mycket, men nu har hon kommit in i en dålig vana, där den enda motionen hon får är cykelturen till och från jobbet. Det förändras när hon i 10 veckor låter cykeln stå och knyter på sig promenadskorna.

För vad händer egentligen om man går 10.000, 15.000 eller så mycket som 20.000 steg om dagen och använder promenader som sätt att transportera sig? Få svaret här, när Lone delar med sig av sina erfarenheter.

Hur har det varit att gå?

“Det har varit motiverande. Jag bestämde mig för att gå 100.000 steg i veckan. Jag har gått drygt 1 miljon steg nu. Det är stort. ‘Nu använder du benen när du ska någonstans – inte buss, tåg eller cykel’, sa jag till mig själv. Och det har jag hållit.”

Vad är det bästa och värsta med att gå varje dag?

“Det bästa är helt klart att komma i bättre form. Till en början var det jobbigt, men nu får jag höra att jag går snabbt. Min pojkvän hinner inte med, så jag har bra fart i stegen. Det känns verkligen härligt. Det finns ingenting som har varit superjobbigt. Det enda som är negativt är att det är rätt tidskrävande att gå så mycket.”

Vilka vinster har du upplevt?

“Bättre form och ökat välbefinnande. Jag har fått mycket bättre humör av att vara ute så mycket. Men att komma i mål och se att jag bara gått ner 1,5 kg är ganska jobbigt. När man gör en så stor insats, borde man kanske ta det steget längre och fokusera mer på kosten än jag gjorde. Jag märker dock att min mage har blivit mindre.”