Gåprogram med ljudguide: Så går du dig lättare

Att gå är bra (och skonsam) träning när du vill gå ner i vikt – speciellt när du gör intervallpromenader, vilket du gör med I FORMs gåprogram. Allt du behöver göra är att koncentrera dig på att gå så tar vi hand om resten. Programmet är inspelat som en ljudguide som är lätt att lyssna på.

Du behöver inte pressa dig själv till skyhög puls och blytunga ben för att uppnå resultat som kan ses i midjan och på vågen. Lagom räcker långt. Till exempel en serie promenader varje vecka.

Därför har I FORM skapat ett enkelt och effektivt gåprogram med intervallgång, som är lätt att komma igång med.

För att få full tillgång till planen måste du vara digital prenumerant på I FORM. Registrera dig nu – det tar bara 2 minuter – och kom igång gratis nu. Därefter kostar ett abonnemang 79 SEK/månad

Ljudguide: Vi berättar hur du ska göra

Du ska gå tre promenader i veckan under 10 veckor, och dessutom ska du gå 10 000 steg under de återstående veckodagarna. Gåprogrammet består av intervaller där du växlar mellan att gå i ett lugnt och ett raskt tempo. Du kommer att bli instruerad i vad du ska göra så att du bara kan koncentrera dig på att gå. Hela gåprogrammet är inspelat som en ljudguide som berättar hur länge du måste gå och när det är dags att ta upp och sakta ner. Enkelt, eller hur?

Du får besked om:

  • Hur lång dagens promenad är
  • Hur du ska gå för att värma upp
  • När du ska växla mellan att gå i lugn och rask takt
  • När du är nära att vara i mål

... och varje tur tar max 30 minuter.

Gå dig till goda resultat

En ganska grov tumregel säger att man i teorin förbränner 1 kalori per kilo kroppsvikt för varje kilometer man går när man går normalt. Det beror dock till stor del på längd och vikt och din form inför start. Ju högre vikt och sämre form, desto fler kilon kan du förvänta dig att gå ner. En sak är dock säker: Intervallgång – som i I FORMs gåprogram – är både effektivare än vanlig promenader och effektivare än att gå i konstant högt tempo.

“Jag har gått ner 2,5 kg genom att följa gåprogrammet och jag har inte lagt om min kost. Jag har ätit lika mycket glass och choklad som jag brukar. Jag är nöjd med det. Jag trodde inte det skulle märkas, för jag gick ganska mycket redan innan.”
— Maria, 41 år, har följt I FORMs gåprogram
© iStock

Detta får du ut av att gå:

  • Du ökar din energiförbrukning – speciellt när du gör intervallpromenader
  • Du förbrukar dina fettdepåer
  • Du förbättrar din ämnesomsättning - detta hjälper till att förebygga sjukdomar
  • Du förbättrar din kondition
  • Du stärker dina ben

Dessutom är gång ...

... Prisvärt – speciellt när du får instruktionerna direkt in i dina hörselgångar.
... Snällt – speciellt om du är ur form, lätt överviktig, har svaga leder.
... Lätt att passa in i din vardag.

Är du redo att gå för bra resultat?