Sunda bananpannkakor utan mjöl och socker
Bananpannkakor ger kroppen bränsle för att klara av dagen, och de är både goda och mättande – och helt utan mjöl och socker. Se här hur du gör dem på bara 5 minuter!
Bananpannkakor ger kroppen bränsle för att klara av dagen, och de är både goda och mättande – och helt utan mjöl och socker. Se här hur du gör dem på bara 5 minuter!
Pannkakor till frukost – kan det være sunt? Ja, det kan det! Nu pratar vi dock inte om de klassiska pannkakorna med socker och sylt, utan bananpannkakor.
Här kan du se hur du på bara 5 minuter kan förvandla banan, ägg och havregryn till en sund och läcker måltid. Få reda på varför bananpannkakor är sunda – och få inspiration till att göra dina egna bananpannkakor.
VIDEO: Se hur enkelt och snabbt du kan göra en läcker bananpannkaka – en sund frukost som mättar länge!
Kaloriinnehållet beror såklart på vad du lägger i din pannkakssmet, hur mycket fett du steker den i – och vad du lägger ovanpå. I våra bananpannkakor finns ca 131 kalorier per 100 gram pannkaka. Som jämförelse finns det cirka 225 kalorier per 100 gram i klassiska pannkakor. Se näringsinnehållet nedan.
Du kan göra kaloriinnehållet i våra hälsosamma bananpannkakor ännu lägre genom att göra dem med enbart äggvita istället för hela ägg med gulor.
Bananpannkakor brukar hålla sig ca 2-3 dagar i kylen. Vill du förvara dem längre, lägg dem i frysen – gärna precis efter att de svalnat. Du kan också spara själva pannkakssmeten. Den håller sig fint ett dygn i kylen – och så har du snabbt nystekta pannkakor dagen efter.
Receptet på bananpannkakor här över är ett grundrecept som är gott och sunt i sig självt – men som du kan variera på mängder av olika sätt efter din egen smak.
Undvik socker, glass och sirap, om du vill att dina bananpannkakor ska fortsätta vara sunda. Som tur är finns det massor av annat gott du kan toppa dina bananpannkakor med:
Vill du ha mer inspiration till läckra, sunda bananpannkakor? Här har vi samlat 6 extra recept. Smaklig måltid!