Chokladbananpannkakor med jordgubbar.
© wichmann+bendtsen

Chokladbananpannkakor med jordgubbar

Skäm bort dig själv med dessa söta och goda pannkakorna.

10 februari 2017 av Signe Leth

Chokladbananpannkakor med chokladsås och jordgubbar

2 personer

Pannkakssmet: (10 minipannkakor):

2 ägg

1 banan, helst rätt mogen med bruna prickar

2 dl havregryn

2 msk kvarg

1½ msk kakaopulver

½ tsk vaniljpulver

½ tsk kanel

¼ tsk bakpulver

¼ tsk natron

10 g mörk choklad 70 %, hackad

Chokladsås:

1 msk kokosolja, smält

1 msk kakaopulver

½ msk akaciahonung

Topping:

½ banan

5 jordgubbar

Spara på kalorierna, ät jordgubbar

Så lagar du chokladbananpannkakor

  • Blanda alla ingredienserna, förutom chokladen, tills allt är väl blandat och du har en jämn smet. 
  • Låt smeten vila i 5–10 minuter.
  • Värm en panna. 
  • Häll en liten klick smet i pannan – pannkakorna får gärna vara ganska små! 
  • Toppa varje pannkaka med lite hackad choklad.
  • Stek pannkakan i ett par minuter, tills den börjar bubbla och är lätt gyllene på undersidan. 
  • Vänd den och stek i en minut till.
  • Upprepa tills smeten är slut.
  • Gör chokladsåsen genom att röra ihop kakaopulver, kokosolja och akaciahonung. 
  • Servera pannkakorna med chokladsås, jordgubbar och banan i skivor.

LÄS OCKSA: Nyttiga recept med banan

Näringsinnehåll per person :

Energi: 460 kcal
Protein: 14,9 g
Fett: 19,7 g
Kolhydrater: 60,6 g
Kostfibrer: 8,7 g


Här hittar du många fler recept på goda och sunda pannkakor. Smaklig måltid!

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

På vilket sätt gör du störst insats för klimatet?


I FORM tipsar