Chokladbananpannkakor med jordgubbar

40 minuter
460 kcal

Skäm bort dig själv med dessa söta och goda pannkakorna.

Chokladbananpannkakor med jordgubbar.

Chokladbananpannkakor med chokladsås och jordgubbar

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer (10 minipannkakor)

  • 2 ägg
  • 1 banan, helst rätt mogen med bruna prickar
  • 2 dl havregryn
  • 2 msk kvarg
  • 1½ msk kakaopulver
  • ½ tsk vaniljpulver
  • ½ tsk kanel
  • ¼ tsk bakpulver
  • ¼ tsk natron
  • 10 g mörk choklad 70 %, hackad

Chokladsås

  • 1 msk kokosolja, smält
  • 1 msk kakaopulver
  • ½ msk akaciahonung

Topping:

  • ½ banan
  • 5 jordgubbar

Så lagar du chokladbananpannkakor

  • Blanda alla ingredienserna, förutom chokladen, tills allt är väl blandat och du har en jämn smet.
  • Låt smeten vila i 5–10 minuter.
  • Värm en panna.
  • Häll en liten klick smet i pannan – pannkakorna får gärna vara ganska små!
  • Toppa varje pannkaka med lite hackad choklad.
  • Stek pannkakan i ett par minuter, tills den börjar bubbla och är lätt gyllene på undersidan.
  • Vänd den och stek i en minut till.
  • Upprepa tills smeten är slut.
  • Gör chokladsåsen genom att röra ihop kakaopulver, kokosolja och akaciahonung.
  • Servera pannkakorna med chokladsås, jordgubbar och banan i skivor.

LÄS OCKSA: Nyttiga recept med banan