Bananpannkaka med kvarg och bär

15 minuter
291 kcal

Vad sägs om en god bananpannkaka till frukost? Den är helt utan mjöl, socker och mjölk och serveras med kvarg och färska bär.

Tallrik med pannkakor med kvarg, hallon och blåbär

VI ÄLSKAR PANNKAKOR! Och de här med banan, ägg och havregryn är så nyttiga att du kan äta dem till frukost.

© wichmann+bendtsen

Bananpannkaka med kvarg och bär

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 2 medelstor banan, mogen
  • 2 ägg, stort
  • 2 msk havregryn
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk karde­mumma
  • 2 nypa havssalt
  • 2 tsk extra virgin olivolja
  • 2 msk kvarg eller naturell yoghurt
  • 2 näve färska bär

Så gör du

  • Mosa bananen med en gaffel.
  • Rör ihop med ägg, havregryn och kryddor tills blandningen är jämn. Du kan också välja att mixa smeten.
  • Värm olja på en liten stekpanna (medelvärme).
  • Häll smeten i stekpannan och stek pannkakan ett par minuter på varje sida.
  • Servera pannkakan ljummen med kall kvarg och färska bär.

LÄS OCKSA: Sunda bananpannkakor utan mjöl och socker

TIPS! Använd alltid mogna bananer för de ger så mycket sötma att du kan skippa sockret.