Mättande, nyttiga pannkakor
Pannkakor behöver inte vara proppfulla med kalorier. Denna sunda variant ger bra energi och håller dig mätt länge och dessutom smakar den supergott.
Pannkakor behöver inte vara proppfulla med kalorier. Denna sunda variant ger bra energi och håller dig mätt länge och dessutom smakar den supergott.
Nyttigt och pannkakor är kanske inget du direkt förknippar med varandra. Men så är det faktiskt! Du kan göra goda, nyttiga och mättande pannkakor.
Det här receptet är utan mjöl och tillsatt socker och passar perfekt för dig som är sugen på något gott, men gärna vill hålla igen på kalorierna. Ät pannkakorna till frukost, mellanmål, dessert eller efter träning.
TIPS! Pannkakorna smakar även gott kalla. Gör gärna en dubbel portion, så har du en enkel frukost till nästa dag eller snabba mellanmål att ta med när du är på språng. Förvara pannkakorna kallt och i en burk när de har fått svalna.
Recept: Michelle Kristensen
Fem naturliga ingredienser. Inget socker eller vetemjöl. Få kalorier. Behöver vi säga mer? Läs här vilka nyttigheter du får i dig av att äta de här smaskiga pannkakorna.
Kombinationen av ägg och banan är perfekt om du vill gå ner i vikt eller eller hålla vikten. Ägg är nämligen proppfulla med mättande proteiner och byter du ut morgonmackan mot något med ägg, kommer du automatiskt att äta mindre resten av dagen, har forskning visat.
Tips! Vill du spara in ännu fler kalorier kan du uteslutande laga pannkakorna på äggvitor.
LÄS OCKSA: Sunda bananpannkakor utan mjöl och socker
Kanel smakar inte bara gott, den bruna julkryddan håller även blodsockret stabilt så du slipper gå i sockerfällan mellan måltiderna.
Med bara en halv tesked olja att steka i skjuter inte ditt kaloriintag i höjden. Precis som smör jar oljan från det vita kokosköttet ett högt innehåll av mättat fett. Hälsomässigt slår därför kokosolja inte oliv- och rapsolja, om du använder den till stekning, men smaken är mild och rund.
I motsats till morgonfrallor som ofta toppas med smör, ost och marmelad, inbjuder pannkakor oftare till nyttigare tillbehör. Prova t ex att toppa pannkakorna med kvarg, nötter och färska bär, äppelmos eller sockerfri bärkompott med chiafrön. Du kan också tillsätta havregryn, mandelmjöl eller rivna morötter i smeten.
Få fler recept på goda och nyttiga pannkakor här eller prova våra bananpannkakor.