Tallrik med pannkakor och jordgubbar.


© wichmann+bendtsen

Rosa pannkakor

De här dekorativa pannkakorna tillfredsställer både synen och smaklökarna.

Rosa pannkakor

6 pannkakor/2 personer

INGREDIENSER

Pannkakor

2 ägg

1 banan

4 jordgubbar

4 msk rödbetsjuice

70 g havregryn

¼ tsk bakpulver

½ tsk vaniljpulver

1 msk akaciahonung

½ tsk kokosolja att steka

Skyrkräm med vanilj

½ dl skyr

¼ tsk vaniljpulver

½ msk akaciahonung

Så lagar du rosa pannkakor

Pannkakor

  • Blanda alla pannkaksingredienserna (förutom kokosoljan) till en fin och jämn smet.
  • Låt gärna smeten vila i 5 till 10 minuter, så den kan bli tjockare i konsistensen.
    Värm en panna på mediumvärme, och tillsätt lite kokosolja att steka i.
  • När kokosoljan har smält, häller du på smeten i pannan i en liten cirkel (ca 3 msk smet per pannkaka).
  • Stek pannkakorna i ett par minuter tills de börjar bubbla och undersidan är gyllenbrun.
  • Se till att inte steka dem för mycket, då förlorar de sin rosa färg.
  • Vänd på dem och stek dem någon minut på andra sidan.
  • Repetera tills du använt upp all smet.

Skyrkräm

  • Gör sedan skyrkrämen genom att grundligt blanda samman alla ingredienserna.
  • Servera pannkakorna som dessert eller frukost tillsammans med skyrkrämen och en stor näve färska jordgubbar.

Näringsinnehåll i rosa pannkakor per person

Energi: 400 kcal

Protein: 16,3 g

Fett: 11,5 g

Kolhydrat: 60,5 g

Kostfiber: 5,4 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar