Nyttiga recept Pannkakor Rosa pannk... Rosa pannkakor 25 minuter 400 kcal De här dekorativa pannkakorna tillfredsställer både synen och smaklökarna. Av Signe Moesby Leth och Martin Kreutzer 8 juli 2016 Rosa pannkakor Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 pannkakor/2 personer Pannkakor ½ ägg ⅓ banan 1⅓ jordgubbar 1⅓ msk rödbetsjuice 23 g havregryn ¼ tsk bakpulver ¼ tsk vaniljpulver ⅓ msk akaciahonung ¼ tsk kokosolja att steka Skyrkräm med vanilj ¼ dl skyr ¼ tsk vaniljpulver ¼ msk akaciahonung Så lagar du rosa pannkakor Pannkakor Blanda alla pannkaksingredienserna (förutom kokosoljan) till en fin och jämn smet. Låt gärna smeten vila i 5 till 10 minuter, så den kan bli tjockare i konsistensen. Värm en panna på mediumvärme, och tillsätt lite kokosolja att steka i. När kokosoljan har smält, häller du på smeten i pannan i en liten cirkel (ca 3 msk smet per pannkaka). Stek pannkakorna i ett par minuter tills de börjar bubbla och undersidan är gyllenbrun. Se till att inte steka dem för mycket, då förlorar de sin rosa färg. Vänd på dem och stek dem någon minut på andra sidan. Repetera tills du använt upp all smet. Skyrkräm Gör sedan skyrkrämen genom att grundligt blanda samman alla ingredienserna. Servera pannkakorna som dessert eller frukost tillsammans med skyrkrämen och en stor näve färska jordgubbar. LÄS OCKSA: Sunda bananpannkakor utan mjöl och socker Få fler recept på goda och nyttiga pannkakor eller prova våra bananpannkakor. BananBär