Rosa pannkakor

25 minuter
400 kcal

De här dekorativa pannkakorna tillfredsställer både synen och smaklökarna.

Tallrik med pannkakor och jordgubbar.

Rosa pannkakor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 pannkakor/2 personer

Pannkakor

  • ½ ägg
  • banan
  • 1⅓ jordgubbar
  • 1⅓ msk rödbetsjuice
  • 23 g havregryn
  • ¼ tsk bakpulver
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ⅓ msk akaciahonung
  • ¼ tsk kokosolja att steka

Skyrkräm med vanilj

  • ¼ dl skyr
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ¼ msk akaciahonung

Så lagar du rosa pannkakor

Pannkakor

  • Blanda alla pannkaksingredienserna (förutom kokosoljan) till en fin och jämn smet.
  • Låt gärna smeten vila i 5 till 10 minuter, så den kan bli tjockare i konsistensen.

Värm en panna på mediumvärme, och tillsätt lite kokosolja att steka i.

  • När kokosoljan har smält, häller du på smeten i pannan i en liten cirkel (ca 3 msk smet per pannkaka).
  • Stek pannkakorna i ett par minuter tills de börjar bubbla och undersidan är gyllenbrun.
  • Se till att inte steka dem för mycket, då förlorar de sin rosa färg.
  • Vänd på dem och stek dem någon minut på andra sidan.
  • Repetera tills du använt upp all smet.

Skyrkräm

  • Gör sedan skyrkrämen genom att grundligt blanda samman alla ingredienserna.
  • Servera pannkakorna som dessert eller frukost tillsammans med skyrkrämen och en stor näve färska jordgubbar.

LÄS OCKSA: Sunda bananpannkakor utan mjöl och socker


Få fler recept på goda och nyttiga pannkakor eller prova våra bananpannkakor.