Rosa pannkakor
6 pannkakor/2 personer
INGREDIENSER
Pannkakor
2 ägg
1 banan
4 jordgubbar
4 msk rödbetsjuice
70 g havregryn
¼ tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
1 msk akaciahonung
½ tsk kokosolja att steka
Skyrkräm med vanilj
½ dl skyr
¼ tsk vaniljpulver
½ msk akaciahonung
Så lagar du rosa pannkakor
Pannkakor
- Blanda alla pannkaksingredienserna (förutom kokosoljan) till en fin och jämn smet.
- Låt gärna smeten vila i 5 till 10 minuter, så den kan bli tjockare i konsistensen.
Värm en panna på mediumvärme, och tillsätt lite kokosolja att steka i. - När kokosoljan har smält, häller du på smeten i pannan i en liten cirkel (ca 3 msk smet per pannkaka).
- Stek pannkakorna i ett par minuter tills de börjar bubbla och undersidan är gyllenbrun.
- Se till att inte steka dem för mycket, då förlorar de sin rosa färg.
- Vänd på dem och stek dem någon minut på andra sidan.
- Repetera tills du använt upp all smet.
Skyrkräm
- Gör sedan skyrkrämen genom att grundligt blanda samman alla ingredienserna.
- Servera pannkakorna som dessert eller frukost tillsammans med skyrkrämen och en stor näve färska jordgubbar.
Näringsinnehåll i rosa pannkakor per person
Energi: 400 kcal
Protein: 16,3 g
Fett: 11,5 g
Kolhydrat: 60,5 g
Kostfiber: 5,4 g