Nyttiga matpannkakor med spenat och havregryn

30 minuter
136 kcal

Ta fram mixern och ta en genväg till fler fibrer och mörkgröna grönsaker med det här receptet på nyttiga matpannkakor med spenat och havregryn.

Tallrik med gröna pannkakor

GRÖNA GRÖNSAKER - Vi ska helst äta gröna grönsaker varje dag. På det här sättet blir det inga problem – inte ens för de minsta i hushållet.

© wichmann+bendtsen

Nyttiga matpannkakor med spenat och havregryn

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st.

  • 43 g spenat
  • ½ dl mjölk
  • 1 ägg
  • 43 g havregryn
  • ⅓ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så gör du

  • Mixa alla ingredienser, och låt smeten stå i 10 min på köksbordet.
  • Stek pannkakorna i 2 min på varje sida – ev i fett, om du inte har en släpp-lätt-panna.
  • Lägg i din favoritfyllning och servera.

LÄS OCKSA: Vad mer kan jag använda havregryn till?

TIPS! Du kan med fördel frysa ner pannkakorna, men kom ihåg att lägga bakplåtspapper mellan. När de är frysta är de svårare att separera.