Nyttiga matpannkakor med spenat och havregryn

30 minuter
136 kcal

Ta fram mixern och ta en genväg till fler fibrer och mörkgröna grönsaker med det här receptet på nyttiga matpannkakor med spenat och havregryn.

Tallrik med gröna pannkakor

GRÖNA GRÖNSAKER - Vi ska helst äta gröna grönsaker varje dag. På det här sättet blir det inga problem – inte ens för de minsta i hushållet.

© wichmann+bendtsen

Nyttiga matpannkakor med spenat och havregryn

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st.

  • 43 g spenat
  • ½ dl mjölk
  • 1 ägg
  • 43 g havregryn
  • ⅓ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så gör du

  • Mixa alla ingredienser, och låt smeten stå i 10 min på köksbordet.
  • Stek pannkakorna i 2 min på varje sida – ev i fett, om du inte har en släpp-lätt-panna.
  • Lägg i din favoritfyllning och servera.

TIPS! Du kan med fördel frysa ner pannkakorna, men kom ihåg att lägga bakplåtspapper mellan. När de är frysta är de svårare att separera.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background