Bananpannkakor med ricotta, blåbär och lönnsirap

20 minuter
450 kcal

Vi ger dig pannkakorna som är perfekta till frukostbordet, som dessert eller mellis. De har perfekt höjd, och så har vi piffat upp dem med blåbär, ricotta och lönnsirap.

Amerikanske bananpannkakor med blåbär, sirap och ricotta

ÄR DU SUGEN PÅ PANNKAKOR så blir de här garanterat en hit!

© wichmann+bendtsen

Bananpannkakor med ricotta, blåbär och lönnsirap

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ägg
  • 125 g ricotta
  • 1 dl lättmjölk
  • Havssalt
  • 1 bananer
  • ¾ dl vetemjöl
  • ½ dl fullkornsmjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Nötolja eller kallpressad rapsolja till stekning, ev mixad med lite smör

Topping:

  • Lönnsirap
  • 37 g blåbär

Så gör du

  • Dela äggen och vispa gulorna med ricotta och mjölk.
  • Vispa vitorna fasta med en nypa havssalt. "Vänd" ihop de två äggmassorna.
  • Mosa bananerna och vänd dem i blandningen tillsammans med mjöl och bakpulver.
  • Värm lite olja och ev lite smör i en stekpanna eller ett plättlägg. Häll lite smet på pannan så du får små pannkakor och baka dem gyllene på bägge sidor.
  • Servera pannkakorna med lönnsirap och blåbär.

TIPS! Du kan också blanda blåbär i smeten på äkta amerikanskt manér.


Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background