Bananpannkakor med ricotta, blåbär och lönnsirap

20 minuter
450 kcal

Vi ger dig pannkakorna som är perfekta till frukostbordet, som dessert eller mellis. De har perfekt höjd, och så har vi piffat upp dem med blåbär, ricotta och lönnsirap.

Amerikanske bananpannkakor med blåbär, sirap och ricotta

ÄR DU SUGEN PÅ PANNKAKOR så blir de här garanterat en hit!

© wichmann+bendtsen

Bananpannkakor med ricotta, blåbär och lönnsirap

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ägg
  • 125 g ricotta
  • 1 dl lättmjölk
  • Havssalt
  • 1 bananer
  • ¾ dl vetemjöl
  • ½ dl fullkornsmjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Nötolja eller kallpressad rapsolja till stekning, ev mixad med lite smör

Topping:

  • Lönnsirap
  • 37 g blåbär

Så gör du

  • Dela äggen och vispa gulorna med ricotta och mjölk.
  • Vispa vitorna fasta med en nypa havssalt. "Vänd" ihop de två äggmassorna.
  • Mosa bananerna och vänd dem i blandningen tillsammans med mjöl och bakpulver.
  • Värm lite olja och ev lite smör i en stekpanna eller ett plättlägg. Häll lite smet på pannan så du får små pannkakor och baka dem gyllene på bägge sidor.
  • Servera pannkakorna med lönnsirap och blåbär.

LÄS OCKSA: Sunda bananpannkakor utan mjöl och socker

TIPS! Du kan också blanda blåbär i smeten på äkta amerikanskt manér.