13 byten som gör att du sparar kalorier vid middagen
Att spara kalorier vid middagsbordet behöver inte vara svårt eller tråkigt. Kolla bara in våra 13 enkla byten.
Att spara kalorier vid middagsbordet behöver inte vara svårt eller tråkigt. Kolla bara in våra 13 enkla byten.
Ska vi byta grejer, ska vi byta grejer med varann... eller oss själva? Här är 13 kalorisnåla byten.
Vår övertygelse är att du enkelt kan genomföra många av bytena utan att sakna den ursprungliga ingrediensen alls.
Läs också: Få en kostplan för viktminskning
Det kan till exempel gälla ris, lasagneplattor och dressing av creme fraiche eller gräddfil. Det smarta är att smaken vanligtvis dränks av de andra ingredienserna i maträtten.
Så det spelar ingen roll om det är mjuka aubergineskivor eller pastaplattor som utgör lagren i din lasagne. Och om du ändå inte kan smaka skillnaden är det nästan dumt att inte byta till en kalorisnålare – och ofta nyttigare – ingrediens.
Vissa av bytena kan ta lite tid att vänja sig vid. Det kan vara fallet med gräddsås och krispiga pommes frites.
Fokusera på att du inte äter ett substitut, utan en helt annan maträtt som också smakar gott. Och som ger dig få kalorier och kan hjälpa dig att gå ner i vikt.
Läs också: Hur man får färre kalorier vid middagen
Naturligtvis är det helt upp till dig hur många av våra byten du väljer eller väljer bort.
Vi uppmuntrar dig dock att prova dem alla. Till och med mer än en gång. För det tar tid att ändra vanor. Detta gäller även dina smaklökar.
Om det verkar överväldigande för dig att säga adjö till pommes frites, till exempel, kan du bestämma att byten står på menyn på vardagar, men att du kan vara lite mer flexibel på helgerna. Du kommer fortfarande att spara kalorier – bara inte lika många. Det är upp till dig.
KÄLLA: frida.fooddata.dk, DTU