Nyttig lasagne med keso och grönsaker

2 timmar
442 kcal

Kalorisnål version av den klassiska lasagnen - en hit för alla åldrar!

Nyttig lasagne med keso och grönsaker

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Nyttig lasagne med keso och grönsaker, 6 personer:

  • 1 fett vitlöksklyftor
  • gul lök
  • ⅓ msk extra virgin olivolja
  • 133 g nötfärs, 3-7 % fett
  • ½ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 1 msk tomatpuré
  • 116 g squash
  • 66 g morötter
  • ½ burk krossade tomater
  • ½ tsk torkad timjan
  • ⅓ tsk torkad basilika
  • 3 fullkornslasagneplattor
  • 23 g färsk mozzarella

Bechamelsås:

  • 1 dl mjölk
  • ½ msk maizena
  • ¼ tsk muskotnöt
  • ¼ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 50 g keso

Sallad:

  • 1 tomater
  • rödlök
  • ½ näve rucola
  • Färsk basilika
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så gör du

  • Hacka vitlök och lök fint och stek i olja i en varm kastrull. Tillsätt nötfärs och stek.
  • Krydda med salt och peppar och lägg i tomatpuré.
  • Riv squash och morötter och lägg i kastrullen tillsammans med krossade tomater, timjan och basilika. Låt sjuda i 30-60 min.
  • Värm ugnen till 180 grader.
  • Börja med såsen. Rör ihop ½ dl mjölk med maizena. Lägg det i en kastrull med resten av mjölken, muskotnöt, salt och peppar. Koka tills mjölken tjocknar och vispa i keson.
  • Lägg lite köttfärssås i botten på en medelstor form. Lägg sedan växelvis lasagneplattor, köttfärs- och bechamelsås i formen. Repetera tills allt tar slut. Avsluta med ett lager bechamelsås på toppen.
  • Baka i 30 min. Fördela mozzarella på toppen, och baka i ytterligare 20 min.
  • Skiva tomaterna och rödlöken tunt. Lägg på ett fat tillsammans med rucola, basilika, olja,salt och peppar. Servera till lasagnen.