Tonfiskbullar med grönsaker och dipp

30 minuter
318 kcal

Smarriga tonfiskbullar med plockgrönsaker till de dagar när middagen, lunchen eller matlådan förtjänar något extra.

Skål med tonfiskbullar och grönsaker

Tonfiskbullar med grönsaker och dipp

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 portioner

Tonfiskbullar:

  • 1 burk tonfisk, i vatten
  • 1 morötter, finrivna
  • ½ röd paprika, finhackad
  • salladslökar, finhackade
  • 1 ägg
  • 1 dl havregryn
  • ½ tsk rökt paprikapulver
  • ¼ tsk cayennepeppar
  • ¼ tsk vitlökspulver
  • ¼ tsk salt
  • ½ Strö peppar

Grönsaker:

  • 2 morötter
  • ½ gurka
  • 1 paprikor
  • ¼ blomkål
  • 6 körsbärstomater
  • Dipp efter egen smak

Så gør du

  • Häll av vattnet från tonfi sken och lägg den i en skål. Mosa fisken lätt med en gaffel, tillsätt de andra färsingredienserna och blanda ihop allt ordentligt. Om färsen är för blöt kan du tillsätta mer havregryn.
  • Forma färsen till 24 små bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka dem i ugnen på 180 grader tills de är lätt gyllene.
  • Ät tonfiskbullarna med gurka, paprika, körsbärstomater och blomkål skuren i bitar, samt en pesto eller dipp efter egen smak.

Prova I FORMs läckra cashewdipp till. Hitta receptet här: iform.se/cashewdipp.