Tonfiskbullar med grönsaker och dipp

30 minuter
318 kcal

Smarriga tonfiskbullar med plockgrönsaker till de dagar när middagen, lunchen eller matlådan förtjänar något extra.

Skål med tonfiskbullar och grönsaker

TONFISKBULLAR – perfekta hemma eller i matlådan

© wichmann+bendtsen

Tonfiskbullar med grönsaker och dipp

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 portioner

Tonfiskbullar:

  • 1 burk tonfisk, i vatten
  • 1 morötter, finrivna
  • ½ röd paprika, finhackad
  • salladslökar, finhackade
  • 1 ägg
  • 1 dl havregryn
  • ½ tsk rökt paprikapulver
  • ¼ tsk cayennepeppar
  • ¼ tsk vitlökspulver
  • ¼ tsk salt
  • ½ Strö peppar

Grönsaker:

  • 2 morötter
  • ½ gurka
  • 1 paprikor
  • ¼ blomkål
  • 6 körsbärstomater
  • Dipp efter egen smak

Så gør du

  • Häll av vattnet från tonfi sken och lägg den i en skål. Mosa fisken lätt med en gaffel, tillsätt de andra färsingredienserna och blanda ihop allt ordentligt. Om färsen är för blöt kan du tillsätta mer havregryn.
  • Forma färsen till 24 små bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka dem i ugnen på 180 grader tills de är lätt gyllene.
  • Ät tonfiskbullarna med gurka, paprika, körsbärstomater och blomkål skuren i bitar, samt en pesto eller dipp efter egen smak.

Prova I FORMs läckra cashewdipp till. Hitta receptet här: iform.se/cashewdipp.


Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background