Avokadosallad med tomat, spetskål, quinoa och kvargdressing

30 minuter
388 kcal

Kalorisnål sallad med massor av protein och kostfibrer, som du snabbt slänger ihop.

Avokadosallad med quinoa

AVOKADOSALLAD Kalla råvaror smakar mindre än varma, så var generös med kryddor och örter. Tillsätt t ex färskhackad chili.

© wichmann+bendtsen

Avokadosallad med tomat, spetskål, quinoa och kvargdressing

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 80 g quinoa
  • 1 knippa sparris
  • 100 g spetskål
  • 100 g körsbärstomater
  • 1 avokado
  • havssalt
  • svartpeppar, nymalen
  • krasse

Dressing

  • 2 dl kvarg
  • 1 näve bredbladig persilja
  • 1 näve gräslök
  • ½ citron, saften
  • havssalt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  • Koka quinoa efter anvisningen på förpackningen.
  • Skär sparris i mindre bitar och lägg dem i kokande vatten i 1 min. Kyl ner i kallt vatten.
  • Skär spetskål fint, halvera körsbärstomaterna och skär avokado i tunna skivor.
  • Rör ihop kvarg med finskuren persilja och gräslök samt citronsaft och lite salt och peppar.
  • Vänd ihop quinoa, spetskål, sparris och tomat och fördela på en stor tallrik. Salta och peppra. Toppa med avokado och krasse och servera den kalla såsen till.

TIPS Salladen kan göras i god tid och stå och dra i kylskåpet. Men vänta med avokado och krasse till servering.

TIPS En näve fetaost är också riktigt gott i den här salladen.