Broccoli

Broccoli är troligen den grönsak som har störst potential när det gäller att förebygga cancer.

10 januari 2011 av I FORM

Dels innehåller broccoli många cancerförebyggande växtämnen, som kål generellt innehåller, dels innehåller den imponerande mängder folsyra.

Folsyra kan förebygga hjärtsjukdom och bröstcancer precis som i blomkål. Innehållet av C-vitamin är också skyhögt, och det krävs inte mer än cirka 50 gram broccoli för att täcka det rekommenderade dagsbehovet.

Så smakar den bäst

Du kan riva kålen fint och blanda den med en mild surmjölksprodukt utrörd med vitlök. Ät den gärna i sallader tillsammans med paranötter. De innehåller mycket selen som plussar på broccolins styrka – i provrör med mer än 10 gånger!

Har du provat vår broccolisallad med bacon, rödlök och fetaost? Den är supergod!

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar