Kesobröd – gott och nyttigt
Det är krispigt, fullpackat med protein och kräver bara två enkla ingredienser. Här är receptet på det populära kesobrödet och massor av inspiration till goda fyllningar.
Det är krispigt, fullpackat med protein och kräver bara två enkla ingredienser. Här är receptet på det populära kesobrödet och massor av inspiration till goda fyllningar.
Kesobröd är en av de mattrender som har blivit viral på sociala medier som TikTok. Varför den har blivit så populär beror förstås på vem man frågar...
Vi kan komma på (minst) tre bra skäl:
Du måste dock få dina kostfibrer från någon annan källa – till skillnad från andra bakverk innehåller kesobrödet praktiskt taget inga viktiga fibrer.
Brödet är gott som det är – och du kan variera det i oändlighet genom att till exempel krydda det med chili och oregano eller strö över frön och kärnor.
Det är också perfekt att använda ditt kesobröd som bas för en hälsosam smörgås eller wrap:
Ditt kesobröd kommer ut ur ugnen, gyllene, doftande och klart att äta... men ARGH, det lossnar inte från bakplåtspapperet!
Du kan välja att smörja bakplåtspapperet med lite olivolja eller annan vegetabilisk olja, men det är egentligen inte nödvändigt.
Prova istället följande: När ditt bröd har svalnat lite, helst på ett galler, lossar du kanterna med en spatel innan du vänder brödet på till exempel en skärbräda så att bakplåtspapperet vänds uppåt. Då blir det lättare att dra bort bakplåtspapperet utan att kesobrödet går sönder.
Det är förstås också viktigt att ditt bröd är ordentligt bakat. Om det fortfarande är lite mjukt och inte helt genomgräddat i botten kan du prova att baka det några minuter till. Lägg eventuellt ett bakplåtspapper över det så att det inte bränns på ovansidan.
Ja, du kan frysa ditt kesobröd. Se till att det har svalnat helt innan du skär det i lämpliga bitar. Lägg bakplåtspapper eller plastfolie mellan varje bit och lägg dem i en lufttät fryspåse eller behållare.
Läs också: Hur länge håller maten i frysen?