Broccolibröd med ägg och mandelmjöl

35 minuter
98 kcal

Har du svårt att få i dig den dagliga dosen grönsaker så ät lite gott bröd! I våra bröd har vi stoppat i massor av grönt, som både ger färg, kostfibrer och härlig smak.

Broccolibröd

Broccolibröd med ägg och mandelmjöl

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

  • broccoli, ca 300 g
  • 1 ägg
  • 1 msk mandelmjöl
  • stor tsk psylliumfrön
  • ⅓ tsk salt

Så gör du broccolibröd

  • Mixa broccolin i en mixer eller matberedare, tills den är helt finfördelad.

  • Tillsätt därefter resten av ingredienserna och rör till en jämn massa, antingen för hand eller i matberedaren.

  • Låt degen vila i 10 minuter, så att psylliumfröna får tid på sig att suga upp vätska.

  • Lägg degen på en bakplåt med bakplåtspapper och forma degen till en ½ cm tjock fyrkant med hjälp av en sked.

  • Grädda i 18–20 minuter i 175 grader varmluft.

  • Låt brödet svalna på ett galler och skär det sedan i 6 fyrkanter.

Därför ska du äta massor av broccoli.