Broccolibröd med ägg och mandelmjöl
6 st
TIDSÅTGÅNG
Förberedelsetid: 15 minuter
Tillagningstid: 20 minuter
Tid totalt: 35 minuter
INGREDIENSER
1 broccoli, ca 300 g
3 ägg
3 msk mandelmjöl
1 stor tsk psylliumfrön
1 tsk salt
Så gör du broccolibröd
- Mixa broccolin i en mixer eller matberedare, tills den är helt finfördelad.
- Tillsätt därefter resten av ingredienserna och rör till en jämn massa, antingen för hand eller i matberedaren.
- Låt degen vila i 10 minuter, så att psylliumfröna får tid på sig att suga upp vätska.
- Lägg degen på en bakplåt med bakplåtspapper och forma degen till en ½ cm tjock fyrkant med hjälp av en sked.
- Grädda i 18–20 minuter i 175 grader varmluft.
- Låt brödet svalna på ett galler och skär det sedan i 6 fyrkanter.
Näringsinnehåll per styck:
Energi: 98 kcal
Protein: 7,8 g
Fett: 5,6 g
Kolhydrat: 4,8 g
Kostfiber: 2,6 g