Läcker sallad med tonfisk, ägg och oliver

20 minuter
372 kcal

Salad Niçoise på ett nyttigare vis

Sallad med tonfisk, ägg och oliver

OM DU INTE GILLAR TONFISK – kan du ta kyckling istället, oliverna kan bytas ut mot avokado för den som så önskar.

© wichmann+bendtsen

Läcker sallad med tonfisk, ägg och oliver

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 3 ägg
  • 2 burk tonfisk i vatten
  • 60 g hjärtsallad
  • ½ rödlök
  • 300 g tomater
  • 1 grön paprika
  • 1 näve oliver
  • 1 näve kapris med stjälk
  • havssalt
  • svartpeppar, nymald
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 1 msk vinäger

Så här gör du:

  • Koka äggen i 9 minuter. Lägg dem genast i kallt vatten.
  • Dela salladen i lite grövre bitar, skär rödlöken i skivor, klyfta tomaterna och strimla paprikan.
  • Fördela grönsakerna i två portionsskålar och toppa med kaprisfrukter och oliver.
  • Lägg den avrunna tonfisken ovanpå salladen och avluta med varsitt ägg, delat i fyra delar. Droppa över olja och vinäger.

TIPS! Var noga med att slunga salladen riktigt torr, då rinner dressingen inte av.