Läcker sallad med tonfisk, ägg och oliver

20 minuter
372 kcal

Salad Niçoise på ett nyttigare vis

Sallad med tonfisk, ägg och oliver

OM DU INTE GILLAR TONFISK – kan du ta kyckling istället, oliverna kan bytas ut mot avokado för den som så önskar.

© wichmann+bendtsen

Läcker sallad med tonfisk, ägg och oliver

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 3 ägg
  • 2 burk tonfisk i vatten
  • 60 g hjärtsallad
  • ½ rödlök
  • 300 g tomater
  • 1 grön paprika
  • 1 näve oliver
  • 1 näve kapris med stjälk
  • havssalt
  • svartpeppar, nymald
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 1 msk vinäger

Så här gör du:

  • Koka äggen i 9 minuter. Lägg dem genast i kallt vatten.
  • Dela salladen i lite grövre bitar, skär rödlöken i skivor, klyfta tomaterna och strimla paprikan.
  • Fördela grönsakerna i två portionsskålar och toppa med kaprisfrukter och oliver.
  • Lägg den avrunna tonfisken ovanpå salladen och avluta med varsitt ägg, delat i fyra delar. Droppa över olja och vinäger.

TIPS! Var noga med att slunga salladen riktigt torr, då rinner dressingen inte av.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background