Nyttiga recept Lunch Läcker sal... Läcker sallad med tonfisk, ägg och oliver 20 minuter 372 kcal Salad Niçoise på ett nyttigare vis Av Maria Christensen 8 december 2021 OM DU INTE GILLAR TONFISK – kan du ta kyckling istället, oliverna kan bytas ut mot avokado för den som så önskar. © wichmann+bendtsen Läcker sallad med tonfisk, ägg och oliver Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 3 ägg 2 burk tonfisk i vatten 60 g hjärtsallad ½ rödlök 300 g tomater 1 grön paprika 1 näve oliver 1 näve kapris med stjälk havssalt svartpeppar, nymald 1 msk extra virgin olivolja 1 msk vinäger Så här gör du: Koka äggen i 9 minuter. Lägg dem genast i kallt vatten. Dela salladen i lite grövre bitar, skär rödlöken i skivor, klyfta tomaterna och strimla paprikan. Fördela grönsakerna i två portionsskålar och toppa med kaprisfrukter och oliver. Lägg den avrunna tonfisken ovanpå salladen och avluta med varsitt ägg, delat i fyra delar. Droppa över olja och vinäger. TIPS! Var noga med att slunga salladen riktigt torr, då rinner dressingen inte av. FiskSalladÄgg