Hamburgare med portabellosvampar

20 minuter

Portobellosvampen fungerar som en perfekt botten i denna läckra och sunda burgare.

Här hittar du 5 hälsosamma alternativ till dina snabbmatsfavoriter.

Hamburgare med portabellosvampar

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 250 g nötfärs (max 7 procent fett)
  • 4 portabellosvampar
  • 100 g rödbetor

Guacamole

  • 1 liten avokado
  • ½ tomat
  • 2 färska dadlar (ta ur kärnan)
  • ½ vitlöksklyfta
  • ¼ liten rödlök
  • 1 skvätt cayennepeppar
  • ¼ tsk salt
  • 4 salladsblad
  • 1 tomat
  • ¼ rödlök

Gör så här

  • Kör alla ingredienserna till guacamolen i en hushållsassistent eller mixer och lägg avokadopastan på insidan av en portabellosvamp.
  • Riv rödbetorna.
  • Stek en burgare av mager nötfärs och lägg rödbetsrivet ovanpå. Om du vill, toppa med fler grönsaker.
  • Lägg ytterligare en portabellosvamp ovanpå som lock.