Bakad torsk med matvete och bönpommes i ugn

30 minuter
566 kcal

Vi sätter fisk på menyn med det här receptet på bakad torsk med matvete och bönpommes. Mums!

Bakad torsk med matvete och bönpommes

BÖNPOMMES KAN SERVERAS TILL ALLA FORMER AV KÖTT OCH FISK – Använd gärna färska bönor när de är i säsong. De ska vara inne lite kortare tid än de frysta.

© wichmann+bendtsen

Bakad torsk med matvete och bönpommes i ugn

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 400 g torskfilé
  • ½ citron, saften
  • Lite havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 1 dl matvete, rå vikt
  • ½ äpple
  • 60 g rödbeta
  • 2 msk gräslök

Bönpommes:

  • 600 g gröna bönor, frysta
  • 1½ msk extra virgin olivolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Dressing:

  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vatten
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk socker
  • 1 nypa havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så här gör du

  • Värm ugnen till 190 grader.
  • Vänd de upptinade bönorna i olja, salt och peppar och fördela på en plåt med bakplåtspapper. Baka i 20 min.
  • Koka matvete enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  • Lägg torsken på en plåt med bakplåtspapper. Droppa över citronsaft, salt och peppar. Lägg i ugnen när det är 10 min kvar på bönornas tillagningstid. Sänk till 160 grader och baka i 10 min.
  • Skala och riv rödbetor och skär äpple i tunna klyftor. Vänd med finskuren gräslök och det kokta, avsvalnade matvetet.
  • Blanda alla ingredienser till dressingen och droppa över salladen. Servera till den bakade torsken och bönpommes frites.

TIPS! Det kan vara svårt att koka en ganska liten mängd matvete, så koka ev extra så du har till de kommande dagarnas sallader.

TIPS! Har du inga rödbetor kan du använda en annan rotfrukt, t ex morot.