BÖNPOMMES KAN SERVERAS TILL ALLA FORMER AV KÖTT OCH FISK – Använd gärna färska bönor när de är i säsong. De ska vara inne lite kortare tid än de frysta.
Vänd de upptinade bönorna i olja, salt och peppar och fördela på en plåt med bakplåtspapper. Baka i 20 min.
Koka matvete enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
Lägg torsken på en plåt med bakplåtspapper. Droppa över citronsaft, salt och peppar. Lägg i ugnen när det är 10 min kvar på bönornas tillagningstid. Sänk till 160 grader och baka i 10 min.
Skala och riv rödbetor och skär äpple i tunna klyftor. Vänd med finskuren gräslök och det kokta, avsvalnade matvetet.
Blanda alla ingredienser till dressingen och droppa över salladen. Servera till den bakade torsken och bönpommes frites.
TIPS! Det kan vara svårt att koka en ganska liten mängd matvete, så koka ev extra så du har till de kommande dagarnas sallader.
TIPS! Har du inga rödbetor kan du använda en annan rotfrukt, t ex morot.