Gör en stor portion köttbullar och tomatsås och frys in i portioner. Då har du enkel och god mat nära tillhands de dagar då du inte har dåligt med tid.
150
g
färs av kalvkött/kalv & fläsk/nöt & fläsk (om du köper det i köttaffären får det gärna vara dubbelmalet)
2
msk
minimjölk
2
msk
havregryn
2
msk
finriven lök
Havssalt och nymalen svartpeppar
14
g
röd quinoa (torr vikt)
100
g
krossade tomater på burk
20
g
koncentrerad tomatpuré
200
g
konserverad, grillad paprika
2
tsk
extra jungfruolja
½
tsk
stötta chiliflagor – peperoncino
2
toppskott av röd eller grön basilika
Tillagning
Rör ihop köttet med mjölk, gryn, lök, ca ½ tsk salt och ett par rejäla tag med pepparkvarnen.Forma fyra små köttbullar. Lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper.
Baka dem i 200 grader i ca 12 minuter.
Koka quinoan under tiden. 7,5 g okokt quinoa motsvarar ca 15 g kokt quinoa.
Häll burktomaterna, tomatpurén och paprikan i en mixer tillsammans med olja, chili, lite salt och peppar. Mixa. Värm såsen och smaka av.