Recept: Små köttbullar i tomatsås med quinoa

25 minuter
242 kcal

Lätt och god kvällsmat med 250 kcal. Perfekt efter träning men passar också bra att ta med på jobbet och äta som lunch.

Gör en stor portion köttbullar och tomatsås och frys in i portioner. Då har du enkel och god mat nära tillhands de dagar då du inte har dåligt med tid.

Små köttbullar i tomatsås med quinoa

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 150 g färs av kalvkött/kalv & fläsk/nöt & fläsk (om du köper det i köttaffären får det gärna vara dubbelmalet)
  • 2 msk minimjölk
  • 2 msk havregryn
  • 2 msk finriven lök
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • 14 g röd quinoa (torr vikt)
  • 100 g krossade tomater på burk
  • 20 g koncentrerad tomatpuré
  • 200 g konserverad, grillad paprika
  • 2 tsk extra jungfruolja
  • ½ tsk stötta chiliflagor – peperoncino
  • 2 toppskott av röd eller grön basilika

Tillagning

  • Rör ihop köttet med mjölk, gryn, lök, ca ½ tsk salt och ett par rejäla tag med pepparkvarnen.Forma fyra små köttbullar. Lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper.

  • Baka dem i 200 grader i ca 12 minuter.

  • Koka quinoan under tiden. 7,5 g okokt quinoa motsvarar ca 15 g kokt quinoa.

  • Häll burktomaterna, tomatpurén och paprikan i en mixer tillsammans med olja, chili, lite salt och peppar. Mixa. Värm såsen och smaka av.

  • Servera bullarna med sås, quinoa och basilika.