Gör en stor portion köttbullar och tomatsås och frys in i portioner. Då har du enkel och god mat nära tillhands de dagar då du inte har dåligt med tid.

Recept: Små köttbullar i tomatsås med quinoa

Lätt och god kvällsmat med 250 kcal. Perfekt efter träning men passar också bra att ta med på jobbet och äta som lunch.

Små köttbullar i tomatsås med quinoa

1 person

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 15 minuter

Tid totalt: 25 minuter

INGREDIENSER

75 g färs av kalvkött/kalv & fläsk/nöt & fläsk (om du köper det i köttaffären får det gärna vara dubbelmalet)

1 msk minimjölk

1 msk havregryn

1 msk finriven lök

Havssalt och nymalen svartpeppar

7,5 g röd quinoa (torr vikt)

50 g krossade tomater på burk

10 g koncentrerad tomatpuré

100 g konserverad, grillad paprika

1 tsk extra jungfruolja

¼ tsk stötta chiliflagor – peperoncino

1 toppskott av röd eller grön basilika

Tillagning

  • Rör ihop köttet med mjölk, gryn, lök, ca ½ tsk salt och ett par rejäla tag med pepparkvarnen.Forma fyra små köttbullar. Lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper.
  • Baka dem i 200 grader i ca 12 minuter.
  • Koka quinoan under tiden. 7,5 g okokt quinoa motsvarar ca 15 g kokt quinoa.
  • Häll burktomaterna, tomatpurén och paprikan i en mixer tillsammans med olja, chili, lite salt och peppar. Mixa. Värm såsen och smaka av.
  • Servera bullarna med sås, quinoa och basilika.

näringsinnehåll per person

Energi: 242 kcal

Protein: 20,4 g

Fett: 9,5 g

Kolhydrat: 20,4 g

Kostfiber: 3 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar