Kycklingköttbullar med sås av butternutpumpa

45 minuter
594 kcal

Saftiga och goda kycklingköttbullar med sås gjord på butternutpumpa, serverade med zucchinipasta. Lätt och läckert!

Kycklingköttbullar med sås av butternutpumpa

Saftiga och goda kycklingköttbullar med sås gjord på butternutpumpa, serverade med zucchinipasta. Lätt och läckert!

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g kycklingfärs
  • 1 tsk havssalt
  • 75 g zucchini
  • 75 g morötter
  • ½ lök
  • 25 g vetemjöl
  • ½ ägg
  • 40 g keso
  • ½ tsk paprika

Sås:

  • 225 g butternutpumpa
  • ½ lök
  • 1 fett vitlöksklyftor
  • 75 g morot
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • ½ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 1 dl mjölk
  • ¾ dl matlagningsgrädde
  • ½ citron, saften

Tillbehör:

  • 100 g färsk pasta
  • ½ zucchini

Så gör du

  • Värm ugnen till 190 grader.
  • Skär grönsakerna till såsen i grova bitar. Vänd i olja, salt och peppar och baka i 25 min.
  • Mixa de bakade grönsakerna med mjölk och matlagningsgrädde och koka upp i en kastrull tillsammans med citronsaft, salt och peppar.
  • Rör ihop kött och salt ordentligt. Riv zucchini, morot och lök och tillsätt tillsammans med resten av ingredienserna till färsen.
  • Forma ca 30 köttbullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka i 25 min. Vänd köttbullarna i såsen när de är färdiga. Pynta ev med hackade örter.
  • Koka pasta enligt anvisning på förpackningen och riv zucchini med en spiralizer.
  • Vänd ihop pastan med zucchini och servera med köttbullarna i sås.

TIPS! Doppa ev skeden i vatten mellan varje köttbulle. Då är de lättare att forma.

TIPS! Köttbullarna kan frysas, så gör en rejäl portion så att du har till en annan gång. De kan läggas i ugnen direkt från frysen – du behöver inte tina upp dem först.