Äggvitewrap med kyckling, spetskål, pesto och salta mandlar

30 minuter
317 kcal

Älskar du också klassiska wraps, men inte alla kalorierna? Prova då denna läckra äggvitewrap med kyckling, spetskål och pesto.

Kvinnohand håller äggvitewrap med kyckling, spetskål, pesto och nötter

Äggvitewrap med kyckling, spetskål, pesto och salta mandlar

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

Äggvitewrap:

  • 6 äggvitor
  • ½ msk mjölk
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • Lite extra virgin olivolja till stekning

Pesto:

  • 20 g pinjekärnor
  • 1½ näve basilika
  • ¼ dl olivolja
  • ¼ citron, saften
  • 25 g parmesanost
  • ½ fett vitlök

Fyllning:

  • 1 kycklingfiléer
  • ¼ spetskål
  • Lite extra virgin olivolja till stekning

Topping:

  • ½ näve basilika
  • 20 g mandlar, färdigköpta

Så gör du

  • Skär kycklingen i önskade storlekar och stek den i lite olivolja. Skär spetskålen fint.
  • Vispa ingredienserna till smeten tills det börjar att skumma.
  • Ta fram två stekpannor och lägg häll på lite olivolja. Värm till mediumvärme och häll en fjärdedel av äggmassan i varje panna. Stek (gärna under lock) till den har stannat. Vänd och stek på andra sidan. Håll de färdiga wrapsen varma och repetera till du har fyra wraps.
  • Riv parmesam och mixa med de övriga ingredienserna till peston. Smaka av med salt och peppar.
  • Fyll de fyra wrapsen med kyckling och spetskål och lägg ½ msk pesto i varje wrap. Servera med basilika och salta mandlar på toppen.

TIPS! Har du bråttom så köp färdig pesto. Välj gärna en som är gjord på olivolja eller rapsolja.