Kycklingbiffar med morot-quinoa-sallad

30 minuter
589 kcal

Servera goda kycklingbiffar med en nyttigt morot-quinoa-sallad – en mättande och god middag. Smaklig måltid!

Kycklingbiffar med morot-quinoa-sallad

ENKEL OCH GOD MIDDAG – med massor av smak!

© wichmann+bendtsen

Kycklingbiffar med morot-quinoa-sallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Morot-quinoa-sallad:

  • 1 dl quinoa, gärna röd
  • 12 morötter, små
  • Lite extra virgin olivolja
  • ½ citron, saften
  • 1 tsk honung
  • Havssalt
  • Lite persilja och dragon

Färs till biffar:

  • ½ gul lök
  • 1 fett vitlök
  • ½ dl persilja
  • 200 g kycklingfärs
  • 1 ägg
  • ½ dl havregryn
  • 1 tsk havssalt
  • ½ eko-citron, saften och skalet
  • 1 msk extra virgin olivolja till stekning

Dressing:

  • 2 dl kvarg
  • 1 fett vitlök
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så gör du

  • Koka quinoa efter anvisningen på förpackningen.
  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Skala morötter och vänd dem i olja, citronsaft och honung. Salta och baka dem i ugnen i cirka 25 min.
  • Finhacka lök, vitlök och persilja i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna till färsen och kör till rätt konsistens.
  • Värm olja på en stekpanna, forma biffar och stek dem gyllene. Lägg dem i en form och baka dem färdiga i ugnen i 10 min.
  • Blanda kvarg, riven vitlök, salt och peppar till en dressing.
  • Servera quinoa med morötter, droppa över dressing och ställ resten av dressingen på bordet. Servera biffarna till. Strö över persilja och dragon.

TIPS! Har du bråttom, så skippa de ugnsbakade morötterna och vänd istället quinoa med tomater, rödlök och ev lite avokado.