Chicken tikka masala med blomkålsris

30 minuter
345 gram

Testa I FORMs nyttigare version av Chicken Tikka Masala som här serveras med blomkålsris – och som doftar helt fantastiskt! Smaklig måltid!

Tallrik med Chicken tikka masala med blomkålsris

Chicken tikka masala med blomkålsris

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ stora lökar
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • 1½ fett vitlök
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 msk garam masala
  • 1 tsk spiskummin
  • ½ tsk gurkmeja
  • ¼ tsk chili
  • ¼ kg kycklingfiléer
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ msk akaciahonung eller socker
  • 1½ dl naturell yoghurt
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Tillbehör:

  • ½ blomkålshuvuden
  • ¼ näve färska örter, t ex koriander eller persilja

Så gör du

  • Finhacka löken och stek i olja i en stor kastrull tills den är mjuk. Hacka vitlök fint och tillsätt i kastrullen tillsammans med finriven ingefära och kryddor. Ge det ett par minuter under omrörning.
  • Skär kyckling i tärningar och lägg i kastrullen tillsammans med resterande ingredienser. Låt rätten sjuda i 20 min. Smaka av med salt och peppar.
  • Skär blomkål i grova bitar och finhacka i en matberedare eller riv på ett rivjärn.
  • Häll kokande vatten över blomkålsriset och låt det dra 1 min. Häll av vattnet och låt riset droppa av i en sil.
  • Servera blomkålsriset med den krämiga tikka masalan och färska örter.

TIPS! Tina upp fryst mat i kylskåpet. Det är mer klimatvänligt, och bakterier växer långsammare i kylen än vid rumstemperatur. Blomkålsris kan absolut frysas, men låt det ligga en stund i en sil så att all vätska har droppat av innan du fryser ner det.