Vegetarisk bolognese med plantfärs och squashpasta

30 minuter
346 kcal

Klassikern spaghetti med köttfärssås har förvandlats till en god och enkel vegetarisk bolognese med växtfärs och squashpasta. Mums!

Tallrik med squashpasta och vegetarisk köttfärssås

KÖTTFÄRSSÅS BEHÖVER INTE INNEBÄRA KÖTT — testa vår vegetariska bolognese som alternativ

© wichmann+bendtsen

Vegetarisk bolognese med plantfärs och squashpasta

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ gul lök
  • 1 morötter
  • 100 g champinjoner
  • ½ fett vitlök
  • ¼ röd chili
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • 200 g plantfärs
  • ½ burk krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1½ msk rödvinsvinäger eller 1 dl rödvi
  • ¼ dl parmesan
  • ½ tsk basilika
  • ½ tsk timjan
  • ½ tsk oregano
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Tillbehör:

  • 2 squash
  • ½ näve bredbladig persilja

Så gör du

  • Hacka eller riv alla grönsaker till bolognesen fint, t ex i en matberedare.
  • Stek i en kastrull i olivolja på mediumvärme i 5 min. tillsätt plantfärs och stek i ytterligare 5 min.
  • Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, rödvinsvinäger, riven parmesan och kryddor. Koka upp och låt sjuda i 10 min.
  • Gör spaghetti av squash, t ex genom att använda en spiralizer.
  • Servera bolognesen med squashspaghetti och finhackad persilja.

TIPS! Såsen är också riktigt god som fyllning i t ex piroger eller på en pizza.