Ramen-soppa med kyckling, risnudlar, ägg och grönsaker

35 minuter
490 kcal

Den populära japanska soppan finns i massor av olika varianter. Här får du den i en god version med kyckling och risnudlar, som även du på FODMAP-dieten tål.

En skål FODMAP-Ramensoppa med ett halvt ägg på toppen.

FODMAP-SOPPA – Ramen är både nyttigt och gott – och dessutom är den superenkel att laga.

© Betina Hastoft

Ramensoppa med kyckling, nudlar, ägg och grönsaker

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 l kycklingbuljong utan lök och vitlök
  • ½ dl soja
  • 2 msk oystersauce
  • 1 skiva färsk, skalad ingefära
  • 1 msk limesaft
  • 250 g kycklingfilé
  • 100 g paprika, röd eller gul
  • 80 g risnudlar
  • 1 ägg
  • 125 g morot
  • 150 g edamamebönor, frysta
  • 75 g gröna bönor, gärna fina haricot verts
  • 1 näve böngroddar
  • 2 tsk sesamfrön

Så gör du

  • Koka upp buljong, soja, oystersauce, ingefära och limesaft. Låt det sjuda 5 min på svag värme.
  • Skär kyckling och paprika i strimlor och lägg det i soppan. Koka 5 min till.
  • Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  • Koka ägget cirka 8 min. Skala och dela.
  • Skär morot i strimlor och lägg i soppan tillsammans med edamamebönor och gröna bönor. Koka i 2 min.
  • Fördela de nykokta nudlarna i två stora djupa tallrikar, och häll i soppan. Lägg i böngroddarna och ett halvt ägg på toppen av varje portion. Strö över sesamfrön och servera direkt.

TIPS! Är du vegetarian så byt ut kycklingen mot kikärter. Går du på FODMAP-dieten ska kikärterna vara från burk och du ska äta max 42 g per måltid.

TIPS! Få fler förslag till FODMAP-recept.