Skål med asiatiska köttbullar, nudlar och grönsaker
© Skovdal Nordic

Asiatiska köttbullar med stekta nudlar och spenat

Trött på klassiska middagsrätter? Låt dig då inspireras av det asiatiska köket och bjud familj och vänner på smakrika köttbullar med stekta nudlar och spröda grönsaker.

18 januari 2019 av Inge Skovdal

Köttbullar med stekta nudlar och spenat

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 15 minuter

Tillagningstid: 15 minuter

Tid totalt: 30 minuter

INGREDIENSER

Köttbullar

250 g fläskfärs

½ msk vatten

1 tsk havssalt

1 lök, liten

2 msk soja

¼ röd chili

Lite citrongräs, färskt

Svartpeppar, färskmalen

2 tsk kallpressad rapsolja till stekning

Tillbehör

100 g fullkornsnudlar

200 g gröna bönor

1 röd paprika

1 rödlök, liten

1 näve böngroddar

2 fett vitlökskl

1 tsk extra jungfruolja till stekning av vitlök

300 g spenat

½ msk sesamolja

1-2 msk hoisinsås

1 tsk sesamfrön

Så lagar du asiatiska köttbullar


  • Rör ihop fläskfärsen med vatten och salt.
  • Finhacka lök, chili och citrongräs och blanda ner i färsen ihop med soja och svartpeppar.
  • Forma små köttbullar och stek dem i olja.
  • Koka nudlarna. Koka de gröna bönorna i 3 min.
  • Snabbstek bönor, röd paprika i strimlor och rödlök i klyftor. Blanda i nudlarna, stek i 2 min och tillsätt böngroddar.
  • Stek skivor av vitlök i olja, vänd i spenat, stek snabbt och smaksätt med sesamolja.
  • Rulla köttbullarna i hoisin- sås och strö sesamfrön över.
  • Lägg upp nudlar med köttbullar på. Servera spenat till.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 594 kcal

Protein: 41,4 g

Fett: 21 g

Kolhydrat: 64,8 g

Kostfiber: 10,3 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar