Nyttiga recept Middag Asiatiska ... Asiatiska köttbullar med stekta nudlar och spenat 30 minuter 594 kcal Trött på klassiska middagsrätter? Låt dig då inspireras av det asiatiska köket och bjud familj och vänner på smakrika köttbullar med stekta nudlar och spröda grönsaker. Av Inge Skovdal 18 januari 2019 Köttbullar med stekta nudlar och spenat Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer Köttbullar 250 g fläskfärs ½ msk vatten 1 tsk havssalt 1 lök, liten 2 msk soja ¼ röd chili Lite citrongräs, färskt Svartpeppar, färskmalen 2 tsk kallpressad rapsolja till stekning Tillbehör 100 g fullkornsnudlar 200 g gröna bönor 1 röd paprika 1 rödlök, liten 1 näve böngroddar 2 fett vitlökskl 1 tsk extra jungfruolja till stekning av vitlök 300 g spenat ½ msk sesamolja 1 msk hoisinsås 1 tsk sesamfrön Så lagar du asiatiska köttbullar Rör ihop fläskfärsen med vatten och salt. Finhacka lök, chili och citrongräs och blanda ner i färsen ihop med soja och svartpeppar. Forma små köttbullar och stek dem i olja. Koka nudlarna. Koka de gröna bönorna i 3 min. Snabbstek bönor, röd paprika i strimlor och rödlök i klyftor. Blanda i nudlarna, stek i 2 min och tillsätt böngroddar. Stek skivor av vitlök i olja, vänd i spenat, stek snabbt och smaksätt med sesamolja. Rulla köttbullarna i hoisin- sås och strö sesamfrön över. Lägg upp nudlar med köttbullar på. Servera spenat till. Spenat