Asiatiska köttbullar med stekta nudlar och spenat

30 minuter
594 kcal

Trött på klassiska middagsrätter? Låt dig då inspireras av det asiatiska köket och bjud familj och vänner på smakrika köttbullar med stekta nudlar och spröda grönsaker.

Skål med asiatiska köttbullar, nudlar och grönsaker

Köttbullar med stekta nudlar och spenat

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Köttbullar

  • 250 g fläskfärs
  • ½ msk vatten
  • 1 tsk havssalt
  • 1 lök, liten
  • 2 msk soja
  • ¼ röd chili
  • Lite citrongräs, färskt
  • Svartpeppar, färskmalen
  • 2 tsk kallpressad rapsolja till stekning

Tillbehör

  • 100 g fullkornsnudlar
  • 200 g gröna bönor
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök, liten
  • 1 näve böngroddar
  • 2 fett vitlökskl
  • 1 tsk extra jungfruolja till stekning av vitlök
  • 300 g spenat
  • ½ msk sesamolja
  • 1 msk hoisinsås
  • 1 tsk sesamfrön

Så lagar du asiatiska köttbullar

  • Rör ihop fläskfärsen med vatten och salt.
  • Finhacka lök, chili och citrongräs och blanda ner i färsen ihop med soja och svartpeppar.
  • Forma små köttbullar och stek dem i olja.
  • Koka nudlarna. Koka de gröna bönorna i 3 min.
  • Snabbstek bönor, röd paprika i strimlor och rödlök i klyftor. Blanda i nudlarna, stek i 2 min och tillsätt böngroddar.
  • Stek skivor av vitlök i olja, vänd i spenat, stek snabbt och smaksätt med sesamolja.
  • Rulla köttbullarna i hoisin- sås och strö sesamfrön över.
  • Lägg upp nudlar med köttbullar på. Servera spenat till.