Köttbullar med stekta nudlar och spenat
2 personer
TIDSÅTGÅNG
Förberedelsetid: 15 minuter
Tillagningstid: 15 minuter
Tid totalt: 30 minuter
INGREDIENSER
Köttbullar
250 g fläskfärs
½ msk vatten
1 tsk havssalt
1 lök, liten
2 msk soja
¼ röd chili
Lite citrongräs, färskt
Svartpeppar, färskmalen
2 tsk kallpressad rapsolja till stekning
Tillbehör
100 g fullkornsnudlar
200 g gröna bönor
1 röd paprika
1 rödlök, liten
1 näve böngroddar
2 fett vitlökskl
1 tsk extra jungfruolja till stekning av vitlök
300 g spenat
½ msk sesamolja
1-2 msk hoisinsås
1 tsk sesamfrön
Så lagar du asiatiska köttbullar
- Rör ihop fläskfärsen med vatten och salt.
- Finhacka lök, chili och citrongräs och blanda ner i färsen ihop med soja och svartpeppar.
- Forma små köttbullar och stek dem i olja.
- Koka nudlarna. Koka de gröna bönorna i 3 min.
- Snabbstek bönor, röd paprika i strimlor och rödlök i klyftor. Blanda i nudlarna, stek i 2 min och tillsätt böngroddar.
- Stek skivor av vitlök i olja, vänd i spenat, stek snabbt och smaksätt med sesamolja.
- Rulla köttbullarna i hoisin- sås och strö sesamfrön över.
- Lägg upp nudlar med köttbullar på. Servera spenat till.
Näringsinnehåll per person:
Energi: 594 kcal
Protein: 41,4 g
Fett: 21 g
Kolhydrat: 64,8 g
Kostfiber: 10,3 g