Skål med asiatiska köttbullar, nudlar och grönsaker
© Skovdal Nordic

Asiatiska köttbullar med stekta nudlar och spenat

Trött på klassiska middagsrätter? Låt dig då inspireras av det asiatiska köket och bjud familj och vänner på smakrika köttbullar med stekta nudlar och spröda grönsaker.

18 januari 2019 av Inge Skovdal

Köttbullar med stekta nudlar och spenat

2 personer

Köttbullar:

250 g fläskfärs
½ msk vatten
1 tsk havssalt
1 lök, liten
2 msk soja
¼ röd chili
Lite citrongräs, färskt
Svartpeppar, färskmalen
2 tsk kallpressad rapsolja till stekning


Tillbehör:

100 g fullkornsnudlar
200 g gröna bönor
1 röd paprika
1 rödlök, liten
1 näve böngroddar
2 vitlöksklyftor
1 tsk extra jungfruolja till stekning av vitlök
300 g spenat
½ msk sesamolja
1–2 msk hoisinsås
1 tsk sesamfrön

Så lagar du asiatiska köttbullar

  • Rör ihop fläskfärsen med vatten och salt.
  • Finhacka lök, chili och citrongräs och blanda ner i färsen ihop med soja och svartpeppar.
  • Forma små köttbullar och stek dem i olja.
  • Koka nudlarna. Koka de gröna bönorna i 3 min.
  • Snabbstek bönor, röd paprika i strimlor och rödlök i klyftor. Blanda i nudlarna, stek i 2 min och tillsätt böngroddar.
  • Stek skivor av vitlök i olja, vänd i spenat, stek snabbt och smaksätt med sesamolja.
  • Rulla köttbullarna i hoisin- sås och strö sesamfrön över.
  • Lägg upp nudlar med köttbullar på. Servera spenat till.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 594 kcal
Protein: 41,4 g
Fett: 21 g
Kolhydrater: 64,8 g
Kostfibrer: 10,3 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar