© iStock

Sunda soppor som kroppen älskar

Soppor värmer och mättar - och tillagade på rätt sätt ger de dig en injektion av vitaminer och mineraler.

29 september 2011 av I FORM

Vem känner inte till uttrycket ”att koka soppa på en spik” som kommer från sagan där en man påstod (genom att luras lite) att han kunde koka fantastiska rätter på bara en spik. Det är dock inget lurt bakom våra rätter, utan massor av nyttiga näringsämnen.

Av de här sopporna får du 300-400 gram grönsaker som glider ner lätt. Soppa ger till på köpet en extra fördel eftersom man inte förlorar vitaminerna och mineralerna ut kokvattnet. De simmar i stället runt i soppan och ner i dig varje gång du stoppar en sked soppa i munnen.

Soppa ger superbra upptagning av ämnen

När du avnjuter en varm soppa, får det inte bara blodet att cirkulera runt lite fortare. Du kan nämligen samtidigt glädja dig åt att antioxidanterna från soppans alla kokta grönsaker är mycket lättare att uppta än när grönsakerna är råa. Förklaringen är att när grönsakerna kokas sprängs växtcellerna så att de mikroskopiska ämnena blir mycket enklare för kroppen att uppta.

Smaklig måltid!

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar