Edamamebönor – så här blir de helt perfekta
Proteinrik? Check ✔ Fiberrik? Check ✔ Massor av mineraler? Check ✔ Edamamebönor är populära i sallader, soppor och hummus. Se varför och få våra bästa recept med de färska sojabönorna här.
Proteinrik? Check ✔ Fiberrik? Check ✔ Massor av mineraler? Check ✔ Edamamebönor är populära i sallader, soppor och hummus. Se varför och få våra bästa recept med de färska sojabönorna här.
Edamamebönor är gröna, färska sojabönor som smakar milt och gott. De är perfekta både som ett gott och proteinrikt snack – men också utmärkta i sallader, soppor, hummus, varma rätter och smoothies. I motsats till torkade bönor är de superenkla och snabba att använda eftersom de kan tas ut ur frysen och dra i kokt vatten i en minut – och sedan är de redo för användning.
Här får du ett enkelt och gott recept på snack-edamamebönor i skida med salt och citron, samt fakta om bönornas innehåll och tillagningsmetoder och några goda recept med edamame. Smakliga måltider!
Edamamebönor med skida är det perfekta snacket – nyttiga och goda med lite salt och ev andra kryddor och några droppar citron. Kokta, salta edamamebönor är så enkla att tillaga att du nästan inte behöver något recept, men här får du ändå ett – nämligen vårt enkla, goda recept på edamamebönor med salt och citron.
Man äter inte skalet på edamamebönor, utan biter ut bönorna ur skidan så de glider in i munnen lite elegant.
Edamamebönor med skal äts ofta som snacks innan sushi, men de goda bönorna (som egentligen heter mukimame-bönor, men som ofta bara kallas edamame) är bra för att öka proteininnehållet i en sallad, soppa, växtfärs eller pastarätt.
Man äter inte skalet på edamamebönor, utan biter ut bönorna ur skidan så de glider in i munnen lite elegant.
Japp, men de behöver inte läggas i blöt först, och eftersom de blancheras innan de fryses ner ska de också kokas väldigt fort eller bara få kokande vatten över sig. Du behöver inte tina upp dem innan du kokar dem – bara lägga ner dem i kastrullen. Enklare blir det inte.
Om du håller på och koka något annat, t ex potatis, så kan du bara låta edamamebönorna koka med sista minuterna.
I kostråden framhävs det att vi ska äta fler baljväxter – dels för att de med sina många proteiner kan ersätta kött som vi äter för mycket av, dels för att de är så rika på fibrer, vitaminer och mineraler.
Edamamebönor är inget undantag. De är faktiskt proppfulla av protein, samtidigt som de ger dig mycket kostfibrer – en blandning som är värd att välja om du är på jakt efter en bra och lång mättnadskänsla.