Asiatisk matlåda fylld med proteiner

30 minuter
478 kcal

Gör matlådan till en exotisk och spännande upplevelse på bara 10 minuter.

Låda med grönsaker

Asiatiskmatlåda

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 100 g blötlagda och koktakikärter (motsvarar 25 g råa),från kvällen före eller på burk
  • Havssalt
  • 100 g edamamebönor
  • Kallpressad rapsolja
  • 200 g sparrisbroccoli/finskuren broccoli eller blomkål
  • 2 ägg
  • 2 morot
  • 200 g kinarädisa
  • 2 kiwi
  • 100 g jordgubbar– eller annan frukt

Jordnötsdressing

  • 4 tsk jordnötssmör
  • 2 tsk olja: sesamolja,rapsolja eller olivolja
  • 2 tsk soja
  • 1 tsk risvinäger
  • Pressad lime
  • Svartpeppar

Så lagar du en asiatisk matlåda

  • Rosta kikärterna i en torr pannaoch salta lite (krydda ev medvitlök och chili).

  • Koka snabbt uppedamamebönorna med literapsolja och salt och låt rinnaav i en sil.

  • Lägg kålen i sammakokvatten och ge den 1 minut.

  • Låt rinna av i en sil.

  • Koka ägget i 7 minuter.

  • Skalaoch skär morot, kinarädisa,kiwioch jordgubbar.

  • Lägg allt i ettpar lådor med fack i.

  • Rör ihopdressingen och smaka av medsalt och peppar.