Låda med grönsaker
© Wichmann+Bendtsen

Asiatisk matlåda fylld med proteiner

Gör matlådan till en exotisk och spännande upplevelse på bara 10 minuter.

Asiatiskmatlåda

1 person

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 15 minuter

Tillagningstid: 15 minuter

Tid totalt: 30 minuter

INGREDIENSER

50 g blötlagda och koktakikärter (motsvarar 25 g råa),från kvällen före eller på burk

Havssalt

50 g edamamebönor

Kallpressad rapsolja

100 g sparrisbroccoli/finskuren broccoli eller blomkål

1 ägg

1 morot

100 g kinarädisa

1 kiwi

50 g jordgubbar– eller annan frukt

Jordnötsdressing

2 tsk jordnötssmör

1 tsk olja: sesamolja,rapsolja eller olivolja

1 tsk soja

½ tsk risvinäger

Pressad lime

Svartpeppar

Så lagar du en asiatisk matlåda

  • Rosta kikärterna i en torr pannaoch salta lite (krydda ev medvitlök och chili).
  • Koka snabbt uppedamamebönorna med literapsolja och salt och låt rinnaav i en sil.
  • Lägg kålen i sammakokvatten och ge den 1 minut.
  • Låt rinna av i en sil.
  • Koka ägget i 7 minuter.
  • Skalaoch skär morot, kinarädisa,kiwioch jordgubbar.
  • Lägg allt i ettpar lådor med fack i.
  • Rör ihopdressingen och smaka av medsalt och peppar.

Näringsinnehåll i asiatisk matlådaper person

Energi: 478 kcal

Protein: 26,5 g

Fett: 22,4 g

Kolhydrat: 50,3 g

Kostfiber: 13,8 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar