Låda med grönsaker
© Wichmann+Bendtsen

Asiatisk matlåda fylld med proteiner

Gör matlådan till en exotisk och spännande upplevelse på bara 10 minuter.

28 april 2016 av Anne Larsen

Asiatisk matlåda

1 person

50 g blötlagda och kokta kikärter (motsvarar 25 g råa), från kvällen före eller på burk
Havssalt
50 g edamamebönor
Kallpressad rapsolja
100 g sparrisbroccoli/finskuren broccoli eller blomkål
1 ägg
1 morot
100 g kinarädisa
1 kiwi
50 g jordgubbar – eller annan frukt

Jordnötsdressing
2 tsk jordnötssmör
1 tsk olja: sesamolja, rapsolja eller olivolja
1 tsk soja
½ tsk risvinäger
Pressad lime
Svartpeppar

Så lagar du en asiatisk matlåda

  • Rosta kikärterna i en torr panna och salta lite (krydda ev med vitlök och chili).
  • Koka snabbt upp edamamebönorna med lite rapsolja och salt och låt rinna av i en sil.
  • Lägg kålen i samma kokvatten och ge den 1 minut.
  • Låt rinna av i en sil.
  • Koka ägget i 7 minuter.
  • Skala och skär morot, kinarädisa, kiwi och jordgubbar.
  • Lägg allt i ett par lådor med fack i.
  • Rör ihop dressingen och smaka av med salt och peppar.

Näringsinnehåll i asiatisk matlåda per person
Energi: 478 kcal
Protein: 26,5 g
Fett: 22,4 g
Kolhydrater: 50,3 g
Kostfiber: 13,8 g

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar