Japansk bowl med rå lax och wasabidressing
2 personer
TIDSÅTGÅNG
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 20 minuter
Tid totalt: 2,5 timmar
INGREDIENSER
200 g brunt ris, kokt vikt
100 g sojabönor
100 g skogschampinjoner
1 salladslök
½ avokado
180 g lax, att äta rå
1 msk soja
1 tsk sesamfrön, gärna svarta
2 msk syltad ingefära
Snabbsyltad kål
1∕3 röd spetskål
1 dl äppelcidervinäger
1 dl vatten
1 msk honung
½ tsk salt
Wasabidressing
1 dl kvarg
½–1 tsk wasabi
1-2 tsk citronsaft
½ tsk akaciahonung
1 krm salt
Så gör du japansk bowl
- Gör den syltade kålen: Hacka kålen fint. Koka upp vinäger, vatten, honung och salt och låt sjuda i ett par min. Häll vätskan över kålen och låt dra i minst 2–3 timmar.
- Koka riset.
- Koka sojabönorna kort.
- Skär champinjoner, salladslök, avokado och lax.
- Snabbstek champinjoner i soja på hög värme.
- Blanda alla ingredienser till dressingen.
- Rosta sesamfrön i en torr panna.
- Lägg upp ris, grönsaker, lax och syltad ingefära. Tillsätt 1 dl syltad kål och 1 msk dressing per skål. Strö sesamfrön över.
TIPS! Du kan koka lök och kål i lagen när du ska sylta. Då blir det klart direkt, men får inte samma fina färg.
Näringsinnehåll per person:
Energi: 474 kcal
Protein: 31,5 g
Fett: 20,3 g
Kolhydrat: 45,9 g
Kostfiber: 8,5 g