Japansk bowl
© wichmann+bendtsen

Japansk bowl

Låt dig inspireras av det japanska köket och servere en färgglad bowl till lunch eller middag.

22 januari 2019 av Signe Moesby Leth

Japansk bowl med rå lax och wasabidressing

2 personer

200 g brunt ris, kokt vikt
100 g sojabönor
100 g skogschampinjoner
1 salladslök
½ avokado
180 g lax, att äta rå
1 msk soja
1 tsk sesamfrön, gärna svarta
2 msk syltad ingefära

Snabbsyltad kål:

1∕3 röd spetskål
1 dl äppelcidervinäger
1 dl vatten
1 msk honung
½ tsk salt

Wasabidressing:

1 dl kvarg
½–1 tsk wasabi
1–2 tsk citronsaft
½ tsk akaciahonung
1 knivsudd salt

Så gör du japansk bowl

  • Gör den syltade kålen: Hacka kålen fint. Koka upp vinäger, vatten, honung och salt och låt sjuda i ett par min. Häll vätskan över kålen och låt dra i minst 2–3 timmar.
  • Koka riset.
  • Koka sojabönorna kort.
  • Skär champinjoner, salladslök, avokado och lax.
  • Snabbstek champinjoner i soja på hög värme.
  • Blanda alla ingredienser till dressingen.
  • Rosta sesamfrön i en torr panna.
  • Lägg upp ris, grönsaker, lax och syltad ingefära. Tillsätt 1 dl syltad kål och 1 msk dressing per skål. Strö sesamfrön över.

TIPS! Du kan koka lök och kål i lagen när du ska sylta. Då blir det klart direkt, men får inte samma fina färg.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 474 kcal
Protein: 31,5 g
Fett: 20,3 g
Kolhydrater: 45,9 g
Kostfibrer: 8,5 g

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar