Japansk bowl

2,5 timmar
474 kcal

Låt dig inspireras av det japanska köket och servere en färgglad bowl till lunch eller middag.

Japansk bowl

Japansk bowl med rå lax och wasabidressing

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g brunt ris, kokt vikt
  • 100 g sojabönor
  • 100 g skogschampinjoner
  • 1 salladslök
  • ½ avokado
  • 180 g lax, att äta rå
  • 1 msk soja
  • 1 tsk sesamfrön, gärna svarta
  • 2 msk syltad ingefära

Snabbsyltad kål

  • 1 röd spetskål
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl vatten
  • 1 msk honung
  • ½ tsk salt

Wasabidressing

  • 1 dl kvarg
  • tsk wasabi
  • 1 tsk citronsaft
  • ½ tsk akaciahonung
  • 1 skvätt salt

Så gör du japansk bowl

  • Gör den syltade kålen: Hacka kålen fint. Koka upp vinäger, vatten, honung och salt och låt sjuda i ett par min. Häll vätskan över kålen och låt dra i minst 2–3 timmar.

  • Koka riset.

  • Koka sojabönorna kort.

  • Skär champinjoner, salladslök, avokado och lax.

  • Snabbstek champinjoner i soja på hög värme.

  • Blanda alla ingredienser till dressingen.

  • Rosta sesamfrön i en torr panna.

  • Lägg upp ris, grönsaker, lax och syltad ingefära. Tillsätt 1 dl syltad kål och 1 msk dressing per skål. Strö sesamfrön över.

TIPS! Du kan koka lök och kål i lagen när du ska sylta. Då blir det klart direkt, men får inte samma fina färg.

LÄS OCKSA: Lax i ugn – stekguide och 15 goda recept