Japansk bowl
Låt dig inspireras av det japanska köket och servere en färgglad bowl till lunch eller middag.
Låt dig inspireras av det japanska köket och servere en färgglad bowl till lunch eller middag.
Gör den syltade kålen: Hacka kålen fint. Koka upp vinäger, vatten, honung och salt och låt sjuda i ett par min. Häll vätskan över kålen och låt dra i minst 2–3 timmar.
Koka riset.
Koka sojabönorna kort.
Skär champinjoner, salladslök, avokado och lax.
Snabbstek champinjoner i soja på hög värme.
Blanda alla ingredienser till dressingen.
Rosta sesamfrön i en torr panna.
Lägg upp ris, grönsaker, lax och syltad ingefära. Tillsätt 1 dl syltad kål och 1 msk dressing per skål. Strö sesamfrön över.
TIPS! Du kan koka lök och kål i lagen när du ska sylta. Då blir det klart direkt, men får inte samma fina färg.
På vår sajt och i vår app får du bl a: