Japansk bowl
© wichmann+bendtsen

Japansk bowl

Låt dig inspireras av det japanska köket och servere en färgglad bowl till lunch eller middag.

Japansk bowl med rå lax och wasabidressing

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Tid totalt: 2,5 timmar

INGREDIENSER

200 g brunt ris, kokt vikt

100 g sojabönor

100 g skogschampinjoner

1 salladslök

½ avokado

180 g lax, att äta rå

1 msk soja

1 tsk sesamfrön, gärna svarta

2 msk syltad ingefära

Snabbsyltad kål

1∕3 röd spetskål

1 dl äppelcidervinäger

1 dl vatten

1 msk honung

½ tsk salt

Wasabidressing

1 dl kvarg

½–1 tsk wasabi

1-2 tsk citronsaft

½ tsk akaciahonung

1 krm salt

Så gör du japansk bowl

  • Gör den syltade kålen: Hacka kålen fint. Koka upp vinäger, vatten, honung och salt och låt sjuda i ett par min. Häll vätskan över kålen och låt dra i minst 2–3 timmar.
  • Koka riset.
  • Koka sojabönorna kort.
  • Skär champinjoner, salladslök, avokado och lax.
  • Snabbstek champinjoner i soja på hög värme.
  • Blanda alla ingredienser till dressingen.
  • Rosta sesamfrön i en torr panna.
  • Lägg upp ris, grönsaker, lax och syltad ingefära. Tillsätt 1 dl syltad kål och 1 msk dressing per skål. Strö sesamfrön över.

TIPS! Du kan koka lök och kål i lagen när du ska sylta. Då blir det klart direkt, men får inte samma fina färg.

LÄS OCKSA: Lax i ugn – stekguide och 15 goda recept

Näringsinnehåll per person:

Energi: 474 kcal

Protein: 31,5 g

Fett: 20,3 g

Kolhydrat: 45,9 g

Kostfiber: 8,5 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar