Japansk bowl
© wichmann+bendtsen

Japansk bowl

Låt dig inspireras av det japanska köket och servere en färgglad bowl till lunch eller middag.

Japansk bowl med rå lax och wasabidressing

2 personer

200 g brunt ris, kokt vikt
100 g sojabönor
100 g skogschampinjoner
1 salladslök
½ avokado
180 g lax, att äta rå
1 msk soja
1 tsk sesamfrön, gärna svarta
2 msk syltad ingefära

Snabbsyltad kål:

1∕3 röd spetskål
1 dl äppelcidervinäger
1 dl vatten
1 msk honung
½ tsk salt

Wasabidressing:

1 dl kvarg
½–1 tsk wasabi
1–2 tsk citronsaft
½ tsk akaciahonung
1 knivsudd salt

Så gör du japansk bowl

  • Gör den syltade kålen: Hacka kålen fint. Koka upp vinäger, vatten, honung och salt och låt sjuda i ett par min. Häll vätskan över kålen och låt dra i minst 2–3 timmar.
  • Koka riset.
  • Koka sojabönorna kort.
  • Skär champinjoner, salladslök, avokado och lax.
  • Snabbstek champinjoner i soja på hög värme.
  • Blanda alla ingredienser till dressingen.
  • Rosta sesamfrön i en torr panna.
  • Lägg upp ris, grönsaker, lax och syltad ingefära. Tillsätt 1 dl syltad kål och 1 msk dressing per skål. Strö sesamfrön över.

TIPS! Du kan koka lök och kål i lagen när du ska sylta. Då blir det klart direkt, men får inte samma fina färg.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 474 kcal
Protein: 31,5 g
Fett: 20,3 g
Kolhydrater: 45,9 g
Kostfibrer: 8,5 g

LÄS OCKSA: Lax i ugn – stekguide och 15 goda recept

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar