Vietnamesisk nudelsallad med tofu och hoisinsås

20 minuter
598 kcal

Denna asiatiska nudelsallad kan avnjutas både varm och kall. Prova den också med kyckling.

Nudelsallad med hoisinsås

NUDELSALLAD – I Vietnam är denna sallad mycket populär med grisöron. Men vi tänkte att du inte var riktigt redo för den versionen.

© Betina Hastoft

Vietnamesisk nudelsallad med tofu och hoisinsås

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 PERSONER

  • 100 g nudlar
  • 200 g tofu
  • 1 tsk extra virgin olivolja
  • 1 msk hoisinsås
  • 2 morötter
  • 2 smågurkor
  • 1 knippa rädisor
  • 3 vårlökar
  • 150 g spetskål
  • 1 fett virlöksklyfta
  • 1 ekologisk lime, skal och saft
  • 1 tsk stark chilisås
  • 2 msk soja
  • 2 msk socker
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk jordnötter

Så här gör du

  • Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och skölj väl i kallt vatten.
  • Tärna tofun och stek den knaprig i lite olja i en het panna. Tillsätt hoisinsåsen och stek kort tills den är karamelliserad.
  • Dela gurkorna, ta bort kärnorna och skiva dem. Skiva rädisorna på samma sätt och finhacka salladslök och kål.
  • Gör en dressing av pressad vitlök, lime, chilisås, soja, socker och sesamolja.
  • Lägg upp nudlar, kål, rädisor, salladslök och gurka på tallrikar. Häll lite av dressingen över och lägg tofun ovanpå. Strö över hackade jordnötter och servera med resten av dressingen vid sidan om.

TIPSHoisinsås ger en fantastiskt god umamikick. Hållbarheten är ofta lång, så även om du inte lagar vietnamesiskt varje vecka kan du unna dig den autentiska smaken.

I FORM 16/2023