Få en proteinboost med kyckling
Kyckling är en populär middagsrätt i många svenska hem. Och förutom att kyckling är gott innehåller den mycket protein och nästan inget fett.
Kyckling är en populär middagsrätt i många svenska hem. Och förutom att kyckling är gott innehåller den mycket protein och nästan inget fett.
Vi har förespråkat kyckling många gånger tidigare och vi gör det gärna igen. För till skillnad från rött kött – som vi också brukar rekommendera – så finns det ingen övre gräns för hur mycket kyckling man kan äta innan det blir potentiellt hälsofarligt.
Om man inte blir riktigt mätt av en kycklingfilé så kan man utan problem äta en till. Fågelns extremt låga fettinnehåll bidrar nämligen bara med ca 100 kalorier per filé. Trots det kommer du sannolikt att känna dig mätt av en enda. Kyckling är nämligen en proteinbomb som passar både som tränings- och bantningskost.
Kyckling är också rik på ämnet selen som bl.a. stärker immunförsvaret. Dessutom innehåller fågeln en hel del järn som vår kropp behöver för att bilda röda blodkroppar. Det gör i sin tur att syreupptagningsförmågan ökar.
Artikeln publicerades i Aktiv Träning nr 8/2014