Bao med kyckling och grönsaker

20 minuter
454 kcal

Dröm dig bort till ett exotiskt vietnamesiskt gatukök där du kan äta middag för en spottstyver med dessa läckra bao med kyckling.

bao med kyckling

BAO – Du kan få en ångkokare i bambu för under 200 kr, men du kan också använda ett vanligt durkslag.

© Betina Hastoft

Bao med kyckling och grönsaker

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 PERSONER

  • 6 frysta bao
  • 200 g kycklingfärs
  • ½ tsk extra virgin olivolja
  • ½ msk chilipasta
  • ½ msk oysterssauce
  • ½ msk crunchy jordnötssmör
  • morötter
  • 2 vårlökar
  • Färsk koriander

Så här gör du

  • Lägg de frysta baobröden i en stor bambuångare eller ett värmetåligt durkslag. Häll lite vatten i en kastrull och koka upp. Placera ångkokaren/durkslaget i grytan, täck över och ånga i 12-14 minuter tills de har stigit ordentligt.
  • Stek under tiden köttet i en wok i lite olja på god värme, ca 3 min. Tillsätt chilipasta, ostronsås och jordnötssmör och stek kort i ytterligare en minut. Smaka av med kryddor.
  • Riv morötterna i långa strimlor och finhacka salladslöken.
  • Fyll den varma baon med kyckling, morötter och salladslök. Toppa med färsk koriander och servera genast.

TIPS Fryst bao finns i asiatiska butiker eller välsorterade matbutiker. Om du inte kan få tag på bao är fyllningen också god i tortillas, rispappersrullar eller pitabröd.

TIPS Om du har en ångugn kan du också prova att tilllaga din bao i den vid 130°C i ca 20 min.

TIPS Om du vill ha mer sting kan du skiva en färsk chili och toppa din bao med den.

I FORM 16/2023