Nudelsoppa med miso, kyckling och grönsaker

25 minuter
345 kcal

Öka mängden fullkorn och grönsaker i din vardag med den här goda nudelsoppan med miso, kyckling och grönsaker. Smaklig måltid!

Glasburk med nudlar, champinjoner, edamamebönor och morot

MATLÅDAN TILL DE DAGAR när du vill ha något extra

© wichmann+bendtsen
Glasburk med nudlar, champinjoner, edamamebönor och morot

Nudelsoppa med miso, kyckling och grönsaker

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 kycklingfiléer
  • 100 g fullkornsnudlar
  • ½ morot
  • 1 salladslökar
  • 37 g champinjoner
  • 25 g sockerärtor
  • 2 msk miso
  • 2 tsk soja
  • ½ tsk ingefära, finhackad
  • ½ tsk gurkmejarot, finhackad
  • 1 dl edamamebönor

Så gör du

  • Stek kycklingfiléerna. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen, men en eller två minuter mindre än vanligt. Skölj de kokta nudlarna med kallt vatten, skär kycklingen i skivor och ställ undan allt.
  • Skär grönsakerna i lagom munsbitar. Dela upp mison och sojan i 4 glasburkar.
  • . Fyll upp glasburkarna med kalla nudlar, de skurna grönsakerna, kyckling, ingefära, gurkmeja och edamamebönor. Tillsätt så mycket ingefära och gurkmeja du tycker om, och om du vill kan du också använda andra kryddor, som t ex chili.
  • Förbered soppan genom att hälla på kokande vatten – tillräckligt för att alla ingredienser ska täckas. Lägg därefter på locket och låt det stå i 5 minuter.
  • Ta av locket och rör runt ordentligt, tills mison har lösts upp. Sedan är den klar.

TIPS! Nudelsoppan kan med fördel tas med som matlåda. Då häller du bara kokande vatten på när du ska äta den.