Nyttiga recept Middag Asiatisk k... Asiatisk kålsallad med kyckling 30 minuter 592 kcal Dröm dig bort till Asien med denna läckra och matiga kålsallad med kyckling som enkelt kan utgöra en hel måltid. Av Maria Christensen 13 juli 2021 ASIATISK KÅLSALLAD – förbered denna läckra och mättande kycklingsallad med jordnötssås. Denna sallad kommer att hålla dig mätt länge. © wichmann+bendtsen Asiatisk kålsallad med kyckling Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer Asiatisk kålsallad med kyckling: 1 msk extra virgin olivolja 1 tsk curry 1 tsk socker 1 msk soja 250 g kyckling 150 g frysta sojabönor ½ mango 300 spetskål ½ röd paprika 1 stor morot 1 Strö färsk koriander Ev jordnötter Dressing: 2 msk jordnötssmör 1 msk flytande honung ½ lime 1 msk soja Vatten Så gör du: Blanda olja, curry, socker och soja i en skål, och vänd ner kyckling skuren i önskade storlekar. Låt det dra i 15 min eller längre. Stek köttet på en torr panna i 5 min. Blanda jordnötssmör, honung, limesaft och soja i en skål och tillsätt vatten, lite i taget, till konsistensen är lite krämig. Häll kokande vatten över de frysta sojabönorna och häll sedan av vattnet. Skär mango i tärningar och skär spetskål, paprika och morot fint. Blanda med kycklingen och vänd ner jordnötsdressingen. Lägg sallades på ett fat och pynta med koriander. Servera ev lite saltade jordnötter i en skål vid sidan av. TIPS Tillför risnudlar om du vill ha ett ännu matigare mål. KycklingSpetskål