Asiatisk kålsallad med kyckling

30 minuter
592 kcal

Dröm dig bort till Asien med denna läckra och matiga kålsallad med kyckling som enkelt kan utgöra en hel måltid.

Asiatisk kålsallad med kyckling

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Asiatisk kålsallad med kyckling, 2 personer:

  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk socker
  • 1 msk soja
  • 250 g kyckling
  • 150 g frysta sojabönor
  • ½ mango
  • 300 spetskål
  • ½ röd paprika
  • 1 stor morot
  • 1 Strö färsk koriander
  • Ev jordnötter

Dressing:

  • 2 msk jordnötssmör
  • 1 msk flytande honung
  • ½ lime
  • 1 msk soja
  • Vatten

Så gör du:

  • Blanda olja, curry, socker och soja i en skål, och vänd ner kyckling skuren i önskade storlekar. Låt det dra i 15 min eller längre.
  • Stek köttet på en torr panna i 5 min.
  • Blanda jordnötssmör, honung, limesaft och soja i en skål och tillsätt vatten, lite i taget, till konsistensen är lite krämig.
  • Häll kokande vatten över de frysta sojabönorna och häll sedan av vattnet.
  • Skär mango i tärningar och skär spetskål, paprika och morot fint. Blanda med kycklingen och vänd ner jordnötsdressingen.
  • Lägg sallades på ett fat och pynta med koriander. Servera ev lite saltade jordnötter i en skål vid sidan av.

TIPS Tillför risnudlar om du vill ha ett ännu matigare mål.