Chili sin carne med choklad, råris och guacamole

40 minuter
577 kcal

Knäck koden till ett kulinariskt och köttfritt kök med den här goda chili sin carnen, som är mustig och full av smak. Testa själv!

Tallriik med chili sin carne

CHILI SIN CARNE - Du kan nöja dig med en sorts bönor i grytan.

© wichmann+bendtsen

Chili sin carne med choklad, råris och guacamole

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 dl råris
  • 20 g nachochips
  • ½ näve färsk koriander
  • ½ chili
  • Lime, saften

Chili sin carne:

  • ½ rödlök
  • ¼ squash
  • ½ röd paprika
  • ½ morot
  • 1 fett vitlök
  • ½ röd chili
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • ¾ tsk oregano
  • ¾ tsk rökt paprika
  • 1 burk rökt paprika
  • ½ burk svarta bönor
  • ½ burk kidneybönor
  • ½ burk majs
  • 7½ g mörk choklad

Avokadokräm:

  • ½ avokado
  • 1 msk skyr
  • ¼ tsk vitlökspulver
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • Lite limesaft

Så gör du

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Påbörja chilin. Skär alla grönsaker fint och stek dem i olja i en stor kastrull på mediumvärme i 10 min.
  • Tillsätt kryddor och stek ett par minuter till.
  • Tilsätt tomater, bönor och majs, och koka upp. Låt småsjuda under lock i 20 min.
  • Mosa avokadon med en gaffel, och rör ihop med de övriga ingredienserna till avokadokrämen.
  • Servera den färdiga chili sin carnen med ris, nachos, avokadokräm, grovhackad färsk koriander, finskuren chili och ett par droppar limesaft.

TIPS! Såsen kan också användas i wraps, och det går bra att frysa in den.