Syltad rödlök - superenkelt och gott

10 minuter

Syltad rödlök smakar fantastiskt och är perfekt som tillbehör i både burgaren och salladen. Här får du ett superenkelt och läckert recept.

Syltad rödlök i glasburk

Piffa upp maten med denna läckra syltade rödlök. Den smakar fantastiskt i allt från burgare till wraps och från sallader till smörgåsar.

© iStock

VIDEO: Enkelt recept på syltad rödlök

VIDEO: Se hur snabbt och enkelt du kan göra syltad rödlök – använd den på mackor, hamburgare, sallader, på korv och som tillbehör till kött och fisk. © Marie Lyng Wium

Syltad rödlök

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 st. rödlökar
  • 1 dl vatten
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 msk honung
  • ½ tsk pepparkorn

Så gör du syltad rödlök

  • Hacka lök och lägg i en glasburk.

  • Koka upp resten av ingredienserna och låt sjuda i ett par min.

  • Häll över löken, stäng till och låt dra i 6–8 tim.

Du kan enkelt variera den syltade rödlöken genom att tillsätta 1 tsk, korianderfrön, fänkålsfrön, hel spiskummin eller stjärnanis.


Hur länge kan syltad rödlök hålla sig?

Syltad rödlök kan lätt hålla sig i kylskåpet i ett par veckor, även om den smakar så gott att det sällan blir något över. Om du vill försäkra dig om att den håller sig, kan du med fördel skölja ur glasburken med hett vatten först och därefter atamon. Se till att löken täcks helt av ättikslagen.