Så gör du guacamole med granatäpple

10 minuter
198 kcal

Den sammetslena gröna dippen är fullspäckad med fibrer, och så är fettet av den sunda MUFA-typen, som både är antiinflammatoriskt och bra för hjärtat. Här har vi även tillsatt granatäppelkärnor. Ät den som ett fräscht tillbehör till chili con carne eller som pålägg på knäckebröd.

Guacamole recept

DET KAN VARA LITE AV ETT MYSTERIUM ATT GÖRA EN GOD GUACAMOLE Som tur är kan vi hjälpa dig. Här får du ett enkelt, snabbt och nyttigt recept på guacamole.

© wichmann+bendtsen

Guacamole med granatäpple

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • avokador
  • ¼ granatäpple
  • ½ knippa färsk koriander
  • ½ lime, saft och skal
  • ½ färsk grön chili
  • Havssalt

Så gör du guacamole med granatäpple

  • Mosa avokadoköttet, tillsätt limesaft och -skal och smaksätt med salt.

  • Hacka koriandern, skär chilin i tunna skivor och ta ut granatäppelkärnorna ur skalet.

  • Blanda ner chili, koriander och granatäppelkärnor i avokadomoset.

TIPS!Ta bort fröna från chilin, om du vill ha en mildare guacamole.


Dipp och grönsaker
© wichmann+bendtsen

5 skäl att äta dipp

  • Bjuder in till att äta mer grönt Råa grönsaksstavar glider ner enklare när de serveras med lite gott att doppa i.

  • Tillfredsställer dina smaklökar Med kryddor och örter blir maten mer smakrik och det främjar mättnaden.

  • Ersätter sås En sund dippsås kan bespara dig en del kalorier, om du äter den istället för t ex bearnaisesås.

  • Ger tallriken ett lyft En färgglad dipp kan piffa upp en trist vardagsrätt – visuellt och smakmässigt.

  • Boostar din hälsa Beroende på vad du tillsätter, får du ett extra tillskott vitaminer och mineraler.

Vill du äta vegetariskt till middag oftare? Här hittar du flera nyttiga, vegetariska recept