Guacamole med granatäpple för 4 personer
3 avokador
½ granatäpple
1 knippe färsk koriander
1 lime, saft och skal
1 färsk grön chili
Havssalt
Så gör du guacamole med granatäpple
- Mosa avokadoköttet, tillsätt limesaft och -skal och smaksätt med salt.
- Hacka koriandern, skär chilin i tunna skivor och ta ut granatäppelkärnorna ur skalet.
- Blanda ner chili, koriander och granatäppelkärnor i avokadomoset.
TIPS! Ta bort fröna från chilin, om du vill ha en mildare guacamole.
Näringsinnehåll per person:
Energi: 198 kcal
Protein: 2,6 g
Fett: 15,3 g
Kolhydrater: 16,6 g
Kostfibrer: 6,5 g
Förutom att smaka fantastiskt får du här 5 goda skäl till att äta dipp

© wichmann+bendtsen
5 skäl att äta dipp
-
Bjuder in till att äta mer grönt
Råa grönsaksstavar glider ner enklare när de serveras med lite gott att doppa i.
-
Tillfredsställer dina smaklökar
Med kryddor och örter blir maten mer smakrik och det främjar mättnaden.
-
Ersätter sås
En sund dippsås kan bespara dig en del kalorier, om du äter den istället för t ex bearnaisesås.
-
Ger tallriken ett lyft
En färgglad dipp kan piffa upp en trist vardagsrätt – visuellt och smakmässigt.
-
Boostar din hälsa
Beroende på vad du tillsätter, får du ett extra tillskott vitaminer och mineraler.
Vill du äta vegetariskt till middag oftare? Här hittar du flera nyttiga, vegetariska recept