Så serverar du en nyttig grillmiddag
Vi guidar dig till massor av läckra grönsaker för grillen. Vi ger dig också tips om vilka typer av kött du ska välja och vilka du ska dra ner på.
Vi guidar dig till massor av läckra grönsaker för grillen. Vi ger dig också tips om vilka typer av kött du ska välja och vilka du ska dra ner på.
Att grilla är mysigt och gott – och det kan dessutom vara hälsosamt. Allt du behöver göra är att lägga några andra ingredienser på grillen än den vanliga grillbrickan från mataffären.
Om du inte är säker på vad du ska lägga på det heta grillgallret hjälper vi dig på vägen här. Inte minst till en massa goda grillade grönsaker, men vi guidar dig också till smarrig fisk och det nyttigaste köttet. Ha det så trevligt!
Ut med | In med |
---|---|
Ljusa vitlöksbaguetter | – Grillat fullkornsbröd. Spreja med lite olivolja och gnid skivorna med vitlöksklyftor innan grillning. – Bruschetta med massor av tomat, färsk basilika och rödlök. – Grilla avocadoskivor en kort stund på varje sida, lägg dem på skivor av grillat fullkornsbröd och salta, peppra och lägg på lite ärtskott. |
Feta såser och dipp | – Tomatsalsa – Basilika- eller persiljepesto gjord på antingen oliv- eller rapsolja – Hummus – Guacamole – Skyr- eller kvargdressing blandat med salt, peppar och färska örter. |
Potatissallad med en fet dressing | – Potatissallad med skyr- eller kvargdressing, hackad rödlök och massor av hackade färska örter. – Bakad potatis med skyr- eller kvargdressing eller pesto till. |
En hel grillad majskolv med smör och salt | – En halv grillad majskolv med lite god pesto eller tomatsalsa |
I FORM 10/2020