Grillspett med marinerad kyckling, squash och paprika

25 minuter
110 kcal

En av sommarens nyttigaste och snyggaste rätter på grillen – testa I FORMs grillspett med marinerad kyckling och grönsaker. Smaklig spis!

Spett med kyckling och grönsaker

LÄTT OCH LÄCKER GRILLFAVORIT - testa våra grillade kycklingspett

© wichmann+bendtsen

Grillspett med marinerad kyckling, squash och paprika

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st.

Marinad

  • ½ msk extra virgin olivolja
  • ¼ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ½ fett vitlök
  • ekologisk lime, saft och skal
  • ½ msk soja
  • ⅓ msk akaciahonung

Spett:

  • 100 g kyckling
  • squash
  • röd paprika

Så gör du

  • Blanda alla ingredienser till marinaden.
  • Skär kyckling i bitar och vänd i marinaden.
  • Skär squash och paprika i grova bitar.
  • Fördela kyckling och grönsaker på de 6 spetten och grilla dem tills kycklingen är genomstekt, cirka 10 min. Vänd då och då.

TIPS! Lägg träspett i vatten, cirka 30 min före du ska använda dem. Då blir de inte brända.