Tonfisk med couscous, späd spenat och het kokoskräm

Flytta grillaftonen till tropikerna med denna fräscha fiskrätt.

12 juli 2016 av Anne Larsen och Martin Kreutzer

Tonfisk med couscous, späd spenat och het kokoskräm

4 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Tid totalt: 30 minuter

INGREDIENSER

4 tonfiskkotletter

1 msk extra jungfruolivolja

Havssalt och nymalen svartpeppar

200 g couscous

300 g babyspenat

1 röd chili

1 liten bunt koriander

4 limefrukter

Kokoskräm

1 liten burk kokosmjölk

Saften från 2 limefrukter

1–2 msk grön curry (smaka dig fram)

1 tsk agavesirap

Så gör du:

  • Gnid in tonfisken med olja och salta och peppra så att den är redo för grillen.
  • Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen och låt den svalna.
  • Skölj och slunga spenatbladen torra. Skär chilin i ringar.
  • Mixa kokoskrämen och smaka av.
  • Grilla fisken 2–3 minuter på varje sida eller till önskad ”rödhetsgrad”.
  • Lägg upp fisken på ett lager av spenat, couscous och chili.
  • Lägg upp koriander och lime högst upp och servera kräm och bröd till.

näringsinnehåll per person

Energi: 599 kcal

Protein: 52,3 g

Fett: 20,4 g

Kolhydrat: 54,6 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar