Tonfisk med couscous, späd spenat och het kokoskräm

30 minuter
599 kcal

Flytta grillaftonen till tropikerna med denna fräscha fiskrätt.

Tonfisk med couscous, späd spenat och het kokoskräm

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 tonfiskkotletter
  • ½ msk extra jungfruolivolja
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • 100 g couscous
  • 150 g babyspenat
  • ½ röd chili
  • ½ liten bunt koriander
  • 2 limefrukter

Kokoskräm

  • ½ liten burk kokosmjölk
  • Saften från 2 limefrukter
  • ½ msk grön curry (smaka dig fram)
  • ½ tsk agavesirap

Så gör du:

  • Gnid in tonfisken med olja och salta och peppra så att den är redo för grillen.
  • Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen och låt den svalna.
  • Skölj och slunga spenatbladen torra. Skär chilin i ringar.
  • Mixa kokoskrämen och smaka av.
  • Grilla fisken 2–3 minuter på varje sida eller till önskad ”rödhetsgrad”.
  • Lägg upp fisken på ett lager av spenat, couscous och chili.
  • Lägg upp koriander och lime högst upp och servera kräm och bröd till.

De mest lästa artiklarna just nu

Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background