Tonfisk med couscous, späd spenat och het kokoskräm

Flytta grillaftonen till tropikerna med denna fräscha fiskrätt.

12 juli 2016 av I FORM

Til 4 personer

4 tonfiskkotletter
1 msk extra jungfruolivolja
Havssalt och nymalen svartpeppar
200 g couscous
300 g babyspenat
1 röd chili
1 liten bunt koriander
4 limefrukter


Kokoskräm

1 liten burk kokosmjölk
Saften från 2 limefrukter
1–2 msk grön curry (smaka dig fram)
1 tsk agavesirap


  • Gnid in tonfisken med olja och salta och peppra så att den är redo för grillen.
  • Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen och låt den svalna.
  • Skölj och slunga spenatbladen torra. Skär chilin i ringar.
  • Mixa kokoskrämen och smaka av.
  • Grilla fisken 2–3 minuter på varje sida eller till önskad ”rödhetsgrad”.
  • Lägg upp fisken på ett lager av spenat, couscous och chili.
  • Lägg upp koriander och lime högst upp och servera kräm och bröd till.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar