Tonfisk med couscous, späd spenat och het kokoskräm

30 minuter
599 kcal

Flytta grillaftonen till tropikerna med denna fräscha fiskrätt.

Tonfisk med couscous, späd spenat och het kokoskräm

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 tonfiskkotletter
  • ½ msk extra jungfruolivolja
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • 100 g couscous
  • 150 g babyspenat
  • ½ röd chili
  • ½ liten bunt koriander
  • 2 limefrukter

Kokoskräm

  • ½ liten burk kokosmjölk
  • Saften från 2 limefrukter
  • ½ msk grön curry (smaka dig fram)
  • ½ tsk agavesirap

Så gör du:

  • Gnid in tonfisken med olja och salta och peppra så att den är redo för grillen.

  • Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen och låt den svalna.

  • Skölj och slunga spenatbladen torra. Skär chilin i ringar.

  • Mixa kokoskrämen och smaka av.

  • Grilla fisken 2–3 minuter på varje sida eller till önskad ”rödhetsgrad”.

  • Lägg upp fisken på ett lager av spenat, couscous och chili.

  • Lägg upp koriander och lime högst upp och servera kräm och bröd till.