Grillad sallad med potatis, sparris och lufttorkad skinka

45 minuter
491 kcal

Ibland sviker sommarvädret, men säsongens råvaror håller alltid vad de lovar. Här har vi trollat fram den godaste salladen med bland annat färskpotatis, grön sparris och färska örter.

sallad med potatis, sparris och skinka

VÅRSALLAD - Salladen kan avnjutas som den är, men smakar också otroligt gott tillsammans med kött, vegetariska biffar, fisk och fågel.

© Betina Hastoft

Grillad sallad med potatis, sparris och lufttorkad skinka

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 PERSONER

  • ⅓ kg färskpotatis
  • Havsalt
  • Extra virgin olivolja
  • ½ knippa grön sparris
  • ½ knippa vårlök
  • 2½ skiva lufttorkad skinka
  • ½ dl creme fraiche, 18 %
  • 1 näve färsk libbsticka
  • ½ dl majonäs
  • ¼ eko-citron, skal och saft
  • Svartpeppar, nymalen
  • ½ näve körvel
  • ½ näve dill

Så gör du

  • Koka de skrubbade potatisarna al dente i lättsaltat vatten.
  • Halvera potatisarna, pensla snittytorna med lite olja och grilla dem tills de har tydliga grillränder.
  • Bryt ena änden av sparrisen. Grilla både dem och vårlökarna, och skär den sedan i mindre bitar.
  • Grilla skinkan spröd.
  • Lägg upp potatis och grönsaker på ett fat.
  • Mixa creme fraiche och en stor näve libbsticka till en grön kräm och vänd ner majonäsen. Smaka av med citronsaft och skal, salt och peppar.
  • Riv skinkan i små bitar och strö över fatet tillsammans med resten av libbstickan, körvel och dill.
  • Droppa lite libbsticka-kräm över den ljumna salladen. Servera resten till.

TIPS Sparris är en säsongsvara, så ät den i maj–juni, då de är som allra bäst.