Bakad torsk med grillad squash och paprika

30 minuter
521 kcal

Bakad tork med grillad squash och paprika är en smarrig rätt för sommarens kvällar, när du vill drömma dig bort till den spanska värmen.

Bakad torsk med grillad squash och paprika

Bakad torsk med grillad squash och paprika

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 squash, ca. 500 g
  • 2 extra jungfruolja
  • Havssalt
  • Nymalen svartpeppar
  • 2 torskfilé – ca. 400 g i alt
  • 1 knippa dill
  • 1 knippa gräslök
  • 2 stjälk bredbladig persilja
  • 1 citron

Tillbehör:

  • 2 skiva grov brödskiva

Så gör du

  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Skär paprika i mindre bitar och strimla squash i långa, tunna strimlor.
  • Pensla grönsakerna med olivolja och grilla eller stek dem. Salta och peppra.
  • Lägg fisken på ett bakplåtspapper och baka den i ugnen i 12 minuter.
  • Skölj örterna och packa in dem i hushållspapper. Hacka dem fint.
  • Droppa några droppar olivolja och några droppar citron över fisken innan servering. Servera brödet till.

LÄS OCKSA: Våra favoritrecept med paprika