Havskräftsstjärtar med hjärtsallad, gröna ärter och vitlökskräm

Sommarens läckraste skaldjursrätt är klar på mindre än en kvart.

12 juli 2016 av Martin Kreutzer och Anne Larsen

Havskräftsstjärtar med hjärtsallad, gröna ärter och vitlökskräm

4 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 5 minuter

Tid totalt: 15 minuter

INGREDIENSER

2 kg havskräftsstjärtar

4 små hjärtsalladshuvuden

1 kg färska ärter i skida

4 limefrukter

Vitlökskräm

4 msk majonnäs

8 msk kesella

1 msk kallpressad rapsolja

2 fett vitlök

Havssalt och nymalen svartpeppar

Tillbehör

200 g ljummet

ljust fullkornsbröd

Tillagning

  • Skölj och slunga salladen torr – sallad ska knastra av sprödhet och inte av rester från sand eller jord!
  • Och snålvattnet får gärna rinna när man äter salladen men det ska vara för att den är läcker och inte för att tänderna salladen är alltför dränkt.
  • Sprita ärterna. Blanda krämen och smaka av. Skär limefrukterna. Grilla till sist de färska och upp­tinade (och i så fall baddade torra) havskräftorna ganska hastigt – ett par minuter på varje sida.

näringsinnehåll per person

Energi: 515 kcal

Protein: 45,6 g

Fett: 17,7 g

Kolhydrat: 48,4 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar