Havskräftsstjärtar med hjärtsallad, gröna ärter och vitlökskräm

15 minuter
515 kcal

Sommarens läckraste skaldjursrätt är klar på mindre än en kvart.

Havskräftsstjärtar med hjärtsallad, gröna ärter och vitlökskräm

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 kg havskräftsstjärtar
  • 2 små hjärtsalladshuvuden
  • ½ kg färska ärter i skida
  • 2 limefrukter

Vitlökskräm

  • 2 msk majonnäs
  • 4 msk kesella
  • ½ msk kallpressad rapsolja
  • 1 fett vitlök
  • Havssalt och nymalen svartpeppar

Tillbehör

  • 100 g ljummet
  • ljust fullkornsbröd

Tillagning

  • Skölj och slunga salladen torr – sallad ska knastra av sprödhet och inte av rester från sand eller jord!
  • Och snålvattnet får gärna rinna när man äter salladen men det ska vara för att den är läcker och inte för att tänderna salladen är alltför dränkt.
  • Sprita ärterna. Blanda krämen och smaka av. Skär limefrukterna. Grilla till sist de färska och upp­tinade (och i så fall baddade torra) havskräftorna ganska hastigt – ett par minuter på varje sida.