Havskräftsstjärtar med hjärtsallad, gröna ärter och vitlökskräm

Sommarens läckraste skaldjursrätt är klar på mindre än en kvart.

12 juli 2016 av I FORM

Till 4 personer

2 kg havskräftsstjärtar
4 små hjärtsalladshuvuden
1 kg färska ärter i skida
4 limefrukter


Vitlökskräm

4 msk majonnäs
8 msk kesella
1 msk kallpressad rapsolja
2 vitlöksklyftor
Havssalt och nymalen svartpeppar


Tillbehör

200 g ljummet
ljust fullkornsbröd


  • Skölj och slunga salladen torr – sallad ska knastra av sprödhet och inte av rester från sand eller jord!
  • Och snålvattnet får gärna rinna när man äter salladen men det ska vara för att den är läcker och inte för att tänderna salladen är alltför dränkt.
  • Sprita ärterna. Blanda krämen och smaka av. Skär limefrukterna. Grilla till sist de färska och upp­tinade (och i så fall baddade torra) havskräftorna ganska hastigt – ett par minuter på varje sida.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar